Üretici de tüketici de şikayetçi: Bu gidişle zor normalleşiriz

Üretici de tüketici de şikayetçi: Bu gidişle zor normalleşiriz
16 Mayıs 2021 10:45

Muğla’nın Bodrum ilçesinde kurulan semt pazarlarında salgın kurallarını ihlal eden görüntüler ortaya çıktı. Pazara gelen üretici tam kapanma döneminde yetiştirdiği ürünü satamamaktan şikayet ederken, vatandaş da sağlıksız ortamda alışveriş yapmak zorunda kaldığından yakındı, “Bu gidişle zor normalleşiriz” dedi.

 

Fotoğraf: Reuters

 

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre  tam kapanmanın devam ettiği Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün 53 mahalleden 26’sında semt pazarı kuruldu. Vatandaşlar semt pazarlarına akın ederken pazar girişlerinde bulunan zabıtalar vatandaşların ateşini ölçtü; polis, bekçi ve jandarmalar pazar yerine otomobil ile gelinmesine izin vermedi.

Yürüyerek pazar yerine gelen vatandaşlar ise teker teker alındıkları mekanda alışveriş telaşı yaşadı. Birçok vatandaşın zaman zaman sosyal mesafe kuralını ihlal ettiği görüldü.

 

 

“ALIŞVERİŞE GELİYORUZ ÇÜNKÜ MECBURUZ”

 

 

Özel bir catering şirketinde çalışan evli ve bir çocuk babası 32 yaşındaki Hüseyin Poyraz, “Vallahi korkarak çekinerek alışverişe geliyoruz, çünkü mecburuz, gelmesek ne yiyeceğiz. Ancak tam kapanmanın kurallarına kesinlikle uyulduğuna inanmıyorum. Salgının başından beri bu böyle. Vatandaş bunalımda, güvenlik görevlisi ne yapacağını bilemiyor. Ancak kurallara tamı tamına uyulsaydı, bugüne gelinmez böyle olmazdı. Biz zor normalleşiriz” diye konuştu.

 

 

ÇİTFÇİ: DAHA FAZLA KAPANMAYA DAYANAMAYIZ, ARKADAŞLARIMIZ İNTİHAR EDİYOR

 

 

Milas’ın Kafaca köyünden Bodrum pazarına getirdiği sebze ve meyveleri satmaya çalıştığını belirten Muharrem Özdemir (41) “Ürettiğimiz tarlada kaldı çoğu çöpe gidiyor. Çünkü haftalık günlük üretip pazara getiremiyoruz. Hadi kışın soğukta ürünü bir şekilde muhafaza ettik, ama şimdi yazın ürünü korumamız mümkün değil. Ayrıca müşterimiz de bitti. Zengin müşteri zaten korkudan pazara gelmiyor. Bir kere daha kapanırsak biz bu yükü kaldıramayız, dayanamayız, Milas’ta çiftçi arkadaşlarımız intihar etmeye başladı, felaketin boyutu büyük şehirlerden hissedilmiyor galiba. Biz üretmezsek, kazanmazsak insanlar bir gün yiyecek bulamayacak” ifadelerini kullandı.