Uranüs’ün Koç’ta olması 2011-2025 yılları arasında modayı nasıl etkileyecek?

Uranüs’ün Koç’ta olması 2011-2025 yılları arasında modayı nasıl etkileyecek?
30 Aralık 2013 12:12

Moda’nın da aslında gezegenlerin durumuna göre değiştiğini ve yön aldığını biliyor muydunuz?

 

Dolly KARLIYOL TOSUN H&H YORUM

 

(Bu posttaki bilgiler tamamen Ünlü astrolog Veronica’nın öngördüğü bilgilerdir/yazıda ki bilgiler alıntıdır)

 

Mart 2011 yılında önemli astrolojik bir olay gerçekleşti: Jüpiter ve Uranüs Koç burcunda birleşti.

 

Buda modada “Koç çağı” dediğimiz yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Peki bu ne demek?

 

Bu 14 yılda 1 kere olan bir dönüşümmüş. O yüzden 2011 – 2025 yılları arasında farklı bir tüketim süreci ve moda trendleri olacağı söylenmekte. Fakat moda sektörünü en çok etkileyecek şey Koç’un Uranüs’teki etkileriymiş.

 

Uranüs her alanda beklenmedik ve özgün çözümler getirir. Koç’un Uranüs’te olması kendini her konudaki spontane çözümler ile gösterir. Koç ateş elementini temsil ettiği için büyük bir enerji potansiyeli taşımaktadır. Büyüleyici bir oyunculuk, saflık, inatçılık ve kendini kabul ettirmek ile ilgili ciddi bir arzuyu temsil eder. Koç aynı zamanda çocukluk ile ilgili de özelliklerimizi temsil eder.

 

Bu nedenle, 2025′e kadar modanın temel özellikleri: Bireysellik! Cesaret! ve Yiğitlik! olacaktır…

 

Aynı zamanda Koç’un vücudumuzda temsil ettiği yer BAŞ kısmımızdır!

 

Bu yüzdendir ki farkındaysanız bütün dünya; saç, şapka, saç aksesuarları, makyaj, güneş gözlüğü, küpe vb. konuları konuşur ve paylaşır olduk. Ve daha da konuşacağa benziyoruz :)

 

Dünyaca ünlü bir çok marka, özellikle bu dönemlerde şapka ve aksesuar koleksiyonu çıkardı. Ve malzemeye de dikkat çekmek istiyorum ki aynı Koç burcu gibi daha gösterişli olan kürk, özel dokuma, dantel vb. kumaşlar ve modeller kullanıldı. Ve son dönemlere bakacak olursak (bende dahil olmak üzere) şapka modellerine yatırım yapar olduk.

 

11

 

Koç’ta Uranüs, güneş gözlükleri içinde yeni çözümler getirdi. Berlinde ki IC gözlük firması aynı Koç burçları gibi işlevsel ve kullanımı keyifli ürünler ortaya çıkardı. Hatta yüksek kalite lensler ve gözlükler ile ödüller almışlardır. Vidasız yanları esneyebilen gözlükler ve ışık koşullarına uyumlu lensler ürettiler. Karanlıkta şeffaf, güneşte da aynı güneş gözlüğü gibi, karanlık olma özellikleri barındırmaktadır.

 

22

 

Bir diğer dikkat çeken firmada Kuboraum markasıdır.

 

Kuboraum kendi ürünleri için, geçmiş ve gelecek arasında dengeyi sağladığını belirtiyor. Özgür, estetik ve kalıplardan kurtulan özel tasarımlara sahip. Tüm ürünler asetat plakayı keserek elle yapılmakta. Gözlükler tamamen müşterinin kişiliğine ve yüz yapısına göre özel tasarlanıyor.

 

Aztek veya samuray maskelerinin günümüze uyarlanması olarak nitelendiriyorlar kendilerini. Ve aynı zamanda gözlüklerin aynı şamanik maskeler gibi kişilerin karakteristik özelliklerini işaret ettiğini belirtiyorlar. Misyonu ve yaptığı işler ile yine Koç burcu gibi işlevsel ve bireysel bir stil yaratmışlar.

 

33

 

44

 

Koç’ta Uranüs ile birlikte yine kısa bir süre önce bütün kulakları kaplayan “kaffa” küpelerde moda olmaya başlamıştır. İddia edildiğine göre bu moda ilk olarak antik çağlarda oluşmuş sonra 1950′ler de kısa bir süre yüzünü göstermiş ve sonrasında uzun bir süre unutulmuştur. Sonra 2005 yılında tekrar tasarımcılar kullanmaya başladı ve son olarak 2011 yılında Koç burcunun Uranüse girişi ile bu moda geri dönmüştür.

 

66

 

 

Screen shot 2013-11-13 at 11.31.23 PM

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
DEPRESYON! Varlığımız yaşama programlıdır, ölüme değil…
Homeopati ile derinden şifa ‘Şeker toplarından, hücrelere mesaj var!’
Bana sıkça sorulan sorular!