‘Üniversitelerin neden kapalı tutulduğunu anlıyor musunuz şimdi?’

‘Üniversitelerin neden kapalı tutulduğunu anlıyor musunuz şimdi?’
1 Nisan 2023 09:05

Gezici Araştırma’nın sahibi Murat Gezici “Adres değişikliği bildirmek için son gün 2 Nisan ve YÖK 3 Nisan’da üniversiteleri açıyor. Üniversitelerin neden kapalı tutulduğunu anlıyor musunuz?” dedi.

 

 

14 Mayıs seçimi için 20 Mart’ta askıya çıkan seçmen listelerine itiraz süresi 2 Nisan Pazar günü dolacak. Seçmenlerin aday kullanacakları adresle ilgili değişikliği bu tarihe kadar yapması gerekiyor.

 
Seçimle ilgili merak edilen konulardan biri de üniversite öğrencilerinin nerede oy kullanacağıydı. Üniversiteler, Maraş merkezli depremlerin ardından yüz yüze eğitime ara verilmişti. Dün açıklama yapan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, 3 Nisan Pazartesi günü itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini söyledi. Özvar, “Halihazırda uygulanmakta olan uzaktan öğretim ile birlikte isteyen öğrencilerin devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilmesine karar verildi” dedi.

 

 

Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda iki tarih arasında 1 gün olduğuna dikkati çekti. Gezici, “Adres değişikliklerini bildirmek için son gün 2 Nisan ve YÖK 3 Nisan’da üniversiteleri açıyor. Üniversitelerin neden kapalı tutulduğunu anlıyor musunuz şimdi. Gençler bu oyunu bozacak. 14 Mayıs günü bulunacakları adresi kaydettirip geleceklerine sahip çıkacaklar!” ifadelerini kullandı.