Üniversiteden tek kişilik sınav!

Üniversiteden tek kişilik sınav!
23 Temmuz 2022 11:13

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde bir bölümde açılan öğretim görevlisi ilanındaki özel şartlardan dolayı sınava yalnızca tek kişi girebildi. Bir başka bölüm için açılan ilana ise yalnızca iki kişi başvurabildi.

 

 

Birgün’den Berkay Sağol’un haberine göre Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 14 Mayıs’ta öğretim görevlisi ilanı verildi. Akçadağ MYO Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Anabilim Dalı için verilen Öğretim Görevlisi ilanında ise yabancı dil puan şartı aranmazken, diğer kriterler şu şekilde sıralandı: “Kimya alanında yüksek lisans yapmış olmak. Hayvan kıkırdağında elde edilen antimikrobiyal kompozit malzemeler üzerine çalışmalar yapmış olmak.”

Üniversite tarafından yayınlanan ön değerlendirme ve nihai değerlendirme sonuçlarına göre sınava yalnızca bir kişi girdi ve o kişi tek başına girdiği sınavı kazandı. Sınavı kazanarak öğretim görevlisi olarak bölüme girmeye hak kazanan S.S.’nin, “Hibrit polimerik malzemelerin sentezi, fizikokimyasal özelliklerinin incelenmesi ve diş protez malzemelerinde uygulamalarının araştırılması” başlıklı yüksek lisans tezi bulunuyor. S.S.’nin aynı zamanda, “pH duyarlı dendrimer bağlanmış polimerik malzemelerin hazırlanması ve biyomedikal alanda kullanımı” başlıklı bir doktora tezi de bulunuyor.

 

 

Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü için açılan ve “Kadın Hastalıkları ve Doğum Hemşireliği anabilim dalında yüksek lisans yapmış olmak. Afet Gerontolojisi alanında çalışmalar yapmış olmak” şartı aranan öğretim görevlisi ilanına ise yalnızca iki kişi başvurabildi.

Başvuran iki kişiden biri olan I.K.’nin başvurusu, ilgili anabilim dalında yüksek lisans şartını sağlayamadığı gerekçesiyle geçersiz sayıldı. I.K.’nin “Hemşirelikte Yönetim Ana Bilim Dalı” alanında yüksek lisans yaptığı öğrenildi.

Nihai değerlendirme sonuçlarına göre, F.B.D. öğretim görevlisi olarak girmeye hak kazandı. F.B.D’nin, “Türkiye’de Yaşlı Hakları İçin Uygulamalı Bir Konsept ve Yol Haritası: Antalya Örneği” ve “Afetlerde Yaşlılara Yardım ve Destek: Afet Gerontolojisi” başlıklı derleme çalışmaları bulunuyor.