Üniversite ve Lise Taban Puanları 2023

Üniversite ve Lise Taban Puanları 2023
30 Mayıs 2023 16:17

Üniversite ve liseye geçecek olan öğrenciler sınava hazırlanırken yalnızca derslere odaklanmamalıdır. Öğrenciler aynı zamanda gitmek istedikleri okul ve bölümlerin taban puanlarına da bakmalıdır. Bu taban puanlar geçmişteki verileri göz önünde bulundurduğu için öğrencilere yol gösterici olur.

 

Örneğin bir öğrenci lisans düzeyinde hemşirelik eğitimi almak istesin. Öğrenci deneme sınavlarında yaptığı netleri göz önünde bulundurduğunda Ankara Üniversitesi’nin ve Hacettepe Üniversitesi’nin kendi puanına uygun olduğunu fark ettiğini varsayalım. Öğrenci bu durumda çalışmasını bu sıralamaya göre devam ettirir ve sınava girer.

Sınava giren aynı öğrenci deneme sınavlarında aldığı netlere yakın bir sayıda net çıkardıysa tercih listesinin en başına Ankara ve Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik bölümünü yazabilir. Bu üniversitelerin ve bölümün söz konusu öğrenciye gelmesi ihtimali çok yüksektir.

Yani kısaca taban puanlarına dikkat etmek hem çalışma süreci belirlenirken hem de tercih yaparken öğrenciye avantaj sağlar. Üniversite ve lise taban puanları için siralamalar.com web sitesine göz atabilirsiniz.

Üniversite Taban Puanları 2023

Üniversite taban puanları siralamalar.com gibi pek çok web sitesinde siz öğrencilerle paylaşılıyor. Sizin yapmanız gereken “XX Üniversitesi XX Bölümü Taban Puanları” şeklinde bir arama yapmak.

Karşınıza çıkan sonuçlarda hem o üniversitenin hem de diğer üniversitelerin ilgili bölümü hakkındaki taban puanlarına ulaşabilirsiniz. Bu şekilde arama yapmak sizin için daha kolay olacaktır. Ancak dilerseniz YÖK Atlas web sitesinden detaylı arama yaparak da üniversite taban puanlarını bulabilirsiniz.

Lise Taban Puanları 2023

Lise taban puanlarını aynı şekilde çeşitli web sitelerinden bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra MEB’in paylaştığı dosyalarda da taban puanlarını bulabilirsiniz. Bu noktada siralamalar.com web sitesinin sizlere en güncel verileri en detaylı şeklinde sunduğunu söyleyebiliriz. Eğer güvenilir sonuçlara ulaşmak istiyorsanız bahsi geçen web sitesine göz atabilirsiniz.

Taban Puanı Nasıl Yorumlanır?

Taban puanları hem çalışma sürecini hem de tercih dönemini şekillendirir. Çalışma sürecinde olan bir öğrenci mevcut puanlarını ele alarak bölüm ve üniversite araştırması yapmaya başlayabilir. Tercih dönemine giren öğrenciler de daha gerçekçi tercihler yapabilmek adına geçmiş senelerdeki taban puanlarına bakabilir.