“Umumi müfettiş” Ricciardona!..

“Umumi müfettiş” Ricciardona!..
26 Haziran 2013 21:30

PKK Cizre’de “Savunma Birlikleri”ni fiilen hayata geçirmiş.


Cemil CAN H&H YORUM

Dudak uçuklatan görüntüler internette dolaşıyor.(*) İlk uygulama, “Asayiş”  ekibinin “diploma töreni” ile kamuoyuna duyuruldu… Törenden sonra ilçenin çeşitli noktalarında kimlik kontrolleri de yapıldı… Güvenlik kuvvetlerimiz, kör, sağır ve dilsiz; olup bitenden haberdar değiller! Doğu Anadolu  ve Güney Doğu Anadolu’da bu rezilliğe paralel bir gelişme daha yaşanıyor… ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, adeta umumi müfettiş gibi, BDP’li belediyeleri ziyaret ediyor…

Kürt belediye başkanları, hükümetten isteyip anlamsız buldukları bazı hususları Ricciardona’den talep ediyor. KCK tutuklularının serbest bırakılması için ABD Büyükelçisinden ricada bulundular… Egemenlik haklarımız tartışmalı hale getiriliyor!. Diğer taraftan, bu talepler, tutuklamaların arkasında kimlerin olduğunu da gösteriyor…

Cumhuriyet tarihimizde ilk kez bir yabancı diplomat, resmi makamlardan izin alma ihtiyacı duymadan, kendi ülkesinin bir projesini (Büyük Ortadoğu Projesi) tanıtmak üzere, mahalli idarelerimizi ziyaret ediyor ve doğrudan halkla konuşabiliyor!.. Büyükelçi, gezdiği yerlerde hükümetin “açılım” politikasını yüzde yüz desteklediğini de söylemiş!..

Bu alışılmışın dışındaki ziyaret öncesinde de MYK toplantısı yapılmakta olan AKP Genel Merkezi’ni ziyaret etmişti. AKP’lilere neler söylediği tam olarak basına yansımasa da bu ziyaret de alışılmışın dışında ve ilginçti!..

Gezi Parkı olaylarında hükümeti uyaran ABD yönetimine, “iç işlerimize karışmayın” manasında sözler söylendiğini biliyoruz. Eski ABD elçisi bu tavıra sert çıktı ve “Bizimle aynı klubün üyesisiniz, kurallar bellidir ve bu nedenle de iç işlerimize karışamazsınız  diyemezsiniz” dediğini anımsıyoruz… Obama yönetimi, sanki bu konuşmaya inat, elçiliğini harekete geçirmiş!.. Adeta Türkiye Cumhuriyeti’nin direncini ölçüyor!..

Anlaşılan “Akil adamlar“dan beklenen verimi alamayan emperyalistler, halkı “ikna” etmek için doğrudan devreye girmek zorunda kalmış!

Gelişmeler bu şekilde yaşanırken, hükümetimiz Taksim Gezi Parkı Direnişi ile başlayan ve sonunda hükümetin istifası talebine dayanan protestoları bastırmakla meşgul!..

Başbakan, hukuk dışına çıkmak suretiyle halk ayaklanmasını bastırması için polise vize vermiş!.. Gösterilerde ateşli silah kullanarak, ölüme neden olan bir polisin savunmasını da bizzat Yardımcısı Bülent Arınç üstlenmiş!.. Devletin televizyonları bile bu iş için kullanıldılar!… Etkisi de hemen görüldü tabi. Mahkeme bu “esaslı” savunmaya “itibar” ederek, şüpheli polisin tutuksuz yargılanmasına karar vermiş!.. “Bağımsız yargı” böyle işliyor işte!.. Yetmiyormuş gibi, bir de Başbakan grup toplantısında, halka kötü muameleden, insan dışı muameleye doğru hızla sürüklenen güvenlik kuvvetlerini “kahraman” olarak ilan etti… Tayyip’in polisleri “destan” yazmışlar!.. Utanmazlığın resmi bu kadar güzel çekilir!..

Bakalım şimdi Cizre’de yaşananları nasıl açıklayacaklar!…

Av. Cemil Can

(*)  http://www.odatv.com/vid_video.php?id=8BHDG


Yazarın Son Yazıları:
‘Bağımsızlık’ mı ‘hırsızlık’ mı?!..
Devletin ‘özel’i olmaz!..
‘Cesaret ödülü’nün bedeli!..