Uluslararası Ev ve Eşya Taşıma

Uluslararası Ev ve Eşya Taşıma
18 Nisan 2022 18:54

Evin tamamını veya istenen kadarını bir ülkeden farklı bir ülkeye belirlenen süre içerisinde taşınması uluslararası ev ve eşya taşıma olarak adlandırılmaktadır. Son yıllarda popülerliği artan uluslararası ev taşıma sektöründe talep günden güne artış göstermektedir. Bu artışa ve ihtiyaç talebine karşı olarak sektöre her geçen gün yeni firmaların doğmasına neden olmaktadır. Yeni doğan birçok firma sektörde yeni ve beceriksiz olduğu için kısa sürede rekabet ortamından elenmektedir. Geniş bir rekabet oranına sahip olan uluslararası eşya taşıma hizmetinde hataya yer yoktur. Firmanın yapacağı en küçük bir hata ya da yanlış bir hesap istenmeyecek onlarca farklı duruma sebebiyet vermektedir. Bu yüzden Uluslararası eşya taşıma firmaları tüm kriterleri tekrar tekrar üstüne basa basa kontrol etmektedir. Müşterinin kendilerine emanet etmiş olduğu ürünleri doğru şekilde adrese teslim etmek firmanın başlıca görevidir.

 

Uluslararası Ev ve Eşya Taşımada Doğru Bir İşlem İçin Gerekli Olacak Hususlar

 

Uluslararası ev ve eşya taşıma işlemleri detayların bol bulunduğu başlıca sektördür. Bu yüzden her bir detay üzerinde uzun bir düşünme ortamına ihtiyaç duyulabilir. Aynı zamanda müşterinin ekstra olarak istemiş olduğu taleplerinde beraberinde karşılanması Uluslararası eşya taşımayı diğer sektörlerden ayırmaktadır. Şehirlerarası taşıma işleminden birçok farklı noktada farklılık göstermektedir. Gümrük için gerekli olan izinlerden taşınacak olan ürünlerin paketlenmesine kadar fiziki veya yazılı detaylar bulunmaktadır. Bu anlamda doğru bir uluslararası ev ve eşya taşıma işin başlıca gerekli olan unsurlar arasında:

 

 

Gümrük İçin Belgeler

 

Sınır kapılarında gerekli olan gümrük belgeleri için konsolosluktan yazılı izin ve belge çıkarılmalıdır. Aksi takdirde sınır kapılarında geçiş için gerekli olan mühür ve damga görevliler tarafından basılmaz. Sınırı geçemeyen ürünlerin paralel olarak taşıma işlemi de yarıda kalmaktadır. Yarıda kalan taşıma işlemi hem firmayı zor duruma düşürmektedir hem de müşteri mağduriyetini beraberinde getirmektedir. Bu yüzden gümrük belgeleri eksiksiz şekilde tamamlamayan birçok firma taşıma işlemini ertelemektedir. Aynı zamanda devletin gerekli görmüş olduğu izin ve belgeleri eksiksiz şekilde yerine getirmekte önemlidir. Devletin gerekli gördüğü belgeler doğrultusunda çalışan firmaların kısa sürede geliştiği aşikar bir gerçektir.

 

Paketleme ve Kargolama İşlemleri

 

Taşınacak olan ürünlerin doğru şekilde paketlemesi yapılması oldukça önemlidir. Günlerce yolculuk gidecek ve birçok arazili, inişli çıkışlı veya yokuşlu çukura girecek olan eşyaların hasar almadan adrese teslimi önemlidir. Engebeli şartlarda eşyaların hasar almaması için geniş paketleme işlemi yapılmalıdır. Geniş paketleme işlemleri sayesinde ürün olabildiğince az hasar alarak adrese ulaşmaktadır.

 

Doğru Güzergah Seçimi

 

Hava, yol ve trafik durumunu hesaba katarak doğru yol güzergahını seçmek oldukça önemlidir. Doğru yol güzergahını seçmenin en büyük avantajı elbette ki daha kısa sürede taşımayı bitirmedir. Taşıma işlemini hızlı ve güvenilir bir şekilde yerine getirmek için güzergah seçimine önem gösterilmelidir.

 

 

İnter Lojistik sitemize bu linkten ulaşabilirsiniz https://www.interlojistik.com.tr