Uçağın çakılma anı görüntülere böyle yansıdı

Uçağın çakılma anı görüntülere böyle yansıdı
27 Ağustos 2013 11:06

ek motorlu uçak kalkışı esnasında kontrolden çıktı, önce festival alanındaki çadırlara çarpan uçak, sergilenen bir başka uçağa çarptıktan sonra mısır tarlasına çakıldı.

 

Biberach’ta düzenlenen festivalin ikinci gününde adeta bir facianın eşiğinden dönüldü. Kalkışa hazırlanan tek motorlu bir uçak bilinmeyen bir nedenle yükselemeyince önce pistin kenarındaki çadırlara çarptı ardından sergilen bir başka uçağa çarptıktan sonra festival alını dışındaki mısır tarlasına çakıldı. Yaşanan kazada 3 İngiliz turist yaralandı.

Almanya`nın Baden Württemberg eyaletinin Biberach şehirine bağlı olan Tannheim kasabasında Tannheim Uçak Derneği tarafından her yıl düzenlenen ve Tannkosh Uçak Festivali 20’nci yılında da binlerce ziyaretçisini ağırladı.

3 gün süren festivalde 1400 uçak sergilenirken, festivali 10 bini aşkın kişi ziyaret etti. 2 bin uçuşun yapıldığı festival adeta karnaval havasında geçti. Havacılık ile ilgili standların açıldığı, bir çok ziyaretçinin çadırlarında konakladığı festivalde ziyaretçiler hayranı olduğu uçakları daha yakından görme ve içine binme imkanı buldular.

Alanda büyük askeri uçaklar ve helikopterler de yer aldı.

JU-52 TIPLI TARİHİ UÇAK BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Festival alanına inen JU52 tipli üç motorlu uçak büyük ilgi gördü. Lufthansa Berlin Vakfı’nın Şefpilotu Uwe Badow uçak ile ilgili olarak, “1936 da üretilen JU-52 tipli bu uçak 25 ülkede kullanılan ilk uçaklardan biriydi. Bu uçak güvenilir ve bakımı diğer uçaklara göre daha rahat olduğu için çok tercih ediliyordu. Lufthansa Berlin Vakfı’nın görevi tarihi uçakları restore edip kalıcı olmasını sağlamak ve bu tür gösterilerde insanlara sunmak” dedi.

KALKIŞTA KAZA

Festivalin ikinci gününde yaşanan bir kazada adeta facianın eşiğindin dönüldü. Gösteri yapmak üzere pistten havalanmak isteyen ve içinde 2 kişinin bulunduğu tek motorlu bir uçak, kalkışı esnasında yükselemeyince önce festival alanındaki çadırlara ardından bir uçağa çarptı. Uçak, mısır tarlasına çakılarak dururken yaşanan kazada festival alanında bulunan 1’i ağır 3 kişi yaralandı. Ağır yaralanan vatandaş ambulans helikopter ile hastanaye kaldırıldı.

Federal Havacılık Araştırma Kurumu kazayla ilgili araştırma başlattı. Bu kazadan sonra uçuşlar 2 saat ara verildikten sonra festivale devam edildi.

Yaşanan kaza anı DHA muhabirin festivali izleyen bir ziyaretçi ile röportajı sırasında böyle kaydedildi.