Üç kez ihale yapıp aynı firmaya verdiler!

Üç kez ihale yapıp aynı firmaya verdiler!
5 Şubat 2023 09:36

AKP’li Afyonkarahisar Belediyesi, Millet Kütüphanesi için 2018 yılında ihaleye çıktı ve ihaleyi AKP Milletvekili aday adayı olan Suat Sayın’a ait firma 21 milyon lira bedelle aldı. Firma 2022 yılında inşatta fore kazıkları çaktıktan sonra tasfiyeye gitmiş ve yenilenen ihaleyi aynı firma 43 milyon 618 bin liraya almıştı. AKP’li Belediyenin yeni hazırladığı kitapçıkta ise Millet Kütüphanesinin bedeli 52 milyon lira olarak yer aldı.

 

 

Fotoğraf: afyon.bel.tr

 

 

AKP’li Afyonkarahisar Belediyesi, Zafer Meydanı’nda inşası devam eden Millet Kütüphanesi için 2018 yılında ihaleye çıktı. Sözcü’den Müslüm Evci’nin haberine göre ihaleyi 2018 yılında AKP Milletvekili aday adayı olan Suat Sayın ile abisi olan Afyonkarahisar Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Başkanı Kadir Sayın’ın sahibi olduğu firma 21 milyon lira bedelle aldı.

 

 

İHALE 2 KAT FARKLI AYNI FİRMAYA VERİLMİŞTİ

 

AKP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 2022 yılının Eylül ayında yapılan belediye meclis toplantısında firmanın inşaata başladıktan sonra fore kazıkları çaktığını ve tasfiyeye gittiğini söylemişti. Projenin yeniden ihale edildiğini belirten AKP’li Zeybek, aynı işin 43 milyon lira bedelle yine aynı firmaya verildiğini ifade etmişti.

 

 

MALİYET 52 MİLYONA ÇIKTI

 

 

Afyonkarahisar Belediyesi’nin çalışmalarını anlatan “Hizmet dolu 1299 Gün” adlı kitapçıkta ise Millet Kütüphanesi işinin yatırım bedeli 52 Milyon TL olarak yer aldı. Sessiz sedasız 9 Milyon lira daha artan Millet Kütüphanesi’nde bu artışın neden kaynaklandığı ise henüz açıklanmadı.

 

 

YÜKLENİCİ FİRMA İŞİN BEDELİNİ SAKLIYOR

 

 

Öte yandan Millet Kütüphanesi inşaatı önünde yer alan yüklenici firmanın levhasında işin kaç lira bedelle yapıldığına ilişkin bilgilerin silinmesi ise dikkat çekti.