Tuzluçayır’da polis müdahalesi

Tuzluçayır’da polis müdahalesi
14 Eylül 2013 23:14

Tuzluçayır ve Dikmen Ahmet, Serdar ve Gezi direnişinde yitirilenler için sokağa çıktı.
Tuzluçayır’da daha halk toplanırken müdahale başladı. Dikmen’de polis halkın toplanmasını engellemek için tüm sokakları işgal etti.

23.07

Tuzluçayır’da polisin inşaat alanından attığı gaz bombası bir direnişçisinin göğsüne isabet etti. Gaz bombasının uzaktan isabet etmesinden dolayı durumu ciddi değil.

22.53

Tuzluçayır Meydanı’nda polisin sert müdahalesine rağmen yüzlerce kişi yeniden toplanıyor.

22.50

Tuzluçayır’da Aşık Veysel Mahallesi’nden Tuzluçayır Göbek tarafına kadar polis yoğun bir şekilde gaz attı. Direnişçiler ara sokaklara dağılıyor.

22.25

Tuzluçayır Meydanı’na çıkan Tıp Fakültesi Caddesi’nden de polis müdahalesi başladı. Caddede bulunan karakola mevzilenen akrep ve TOMA’lardan gaz bombası atılıyor. Tuzluçayırlılar yıkılan barikatlarını yeniden kuruyor.

22.02

Tuzluçayır Meydanı’nda, cami-cemevi inşaat alanının bulunduğu Süleyman Ayten Caddesi’nde, Abidin Aktaş Sokak’ta ve Nato Yolu girişinde barikatlar kuruldu.

21.53

Tuzluçayır’da polisin attığı gaz bombalarıyla evlerin camları kırılıyor

21.45

Tuzluçayır’da bine yakın kişi direniyor. Polis, inşaat alanının bulunduğu Süleyman Ayten Caddesi’nde tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale ederken, sıkılan suyun yakıcılığının önceki günlere göre fazla olduğu öğrenildi.

 

21.22

Dikmen’de eylem için toplanmaya çalışan kitle polis tacizleri nedeniyle dağıldı. Dikmen’in tüm sokaklarını 30′lu 40′lı gruplarla çevik kuvvet tutuyor. Pek çok noktada gözaltı araçları tutuluyor. Polis Ahmed Arif Parkı’nın içine de girdi.

21.12

Tuzluçayır’da polis müdahalesi TOMA ve akrepten atılan gazlarla devam ediyor. İnşaat alanı olan Süleyman Ayten caddesinde halk kalabalıklaşıyor. Yaklaşık bin kişi sokakta.

21.04

3 belediye otobüsü dolusu çevik polis, Polisevi’nden yukarı doğru çıkıyor. Polisevi’nde de gözaltı araçları var.

20.56

Tuzluçayır Ahmet, Serdar ve Gezi direnişinde yitirilenler için ayakta. Tuzluçayır meydanında buluşan kitlenin sayısı artıyor. Yaklaşık 500 kişinin toplandığı alanda TOMA inşaat alanının bulunduğu yerden su sıkmaya başladı.