Tutuklu Türk işadamı için Rusya elçiliği önünde siyah çelenkli eylem!

Tutuklu Türk işadamı için Rusya elçiliği önünde siyah çelenkli eylem!
21 Ağustos 2013 14:19

Rusya’da 11 aydır tutuklu bulunan işadamının yakınları ve çalışanları Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği önünde yaptıkları basın açıklamasıyla işadamının serbest bırakılmasını istedi.

 

Rusya’nın Krasnadar eyaletinde 11 ay önce hiçbir bağı olmayan bir şirketle alakalı vergi usulsüzlüğü yaptığı iddiası ile gözaltına alınıp, tutuklanan yaş meyve ve sebze ihracatı yapan işadamı evli ve 4 çocuk babası 45 yaşındaki Mevlüt Bulut’un yakınları ve çalışanları Rusya?nın Ankara Büyükelçiliği önünde eylem yaptı. ‘Ülkeniz için çalışmak suç ise hepimiz suçluyuz!’, ‘İşverenimizi istiyoruz’ ve ‘Babamızı istiyoruz’ şeklindeki Türkçe ve Rusça yazılı dövizleri taşıdı.

İşadamının tutuklu bulunduğu her ay için elçilik önüne toplam 11 siyah çelenk koyulmasının ardından grup adına konuşan Lider Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bulut, yakınları Mevlüt Bulut’un Türkiye de yaş sebze meyve ihracaat vergi rekortmeni ve birçok kurum tarafından ödüle layık görülen bir iş adamı olduğunu anlattı. İşadamının 11 ay önce Rusya Federasyonu Krasnadar eyaletinde FSB yetkilileri tarafından gözaltına alındığını belirten Bulut, serbest kalması için yaptıkları tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığını belirtti.

Türk yetkililerden yardım beklediklerini dile getiren Bulut, Mevlüt Bulut’un isnat edilen suçları işlemediğini savundu. Açıklamada ayrıca hukuka aykırı tutuklu bulunan işadamının serbest bırakılmasını ve sağsalim ülkeye dönmesini istendi.Açıklamanın ardından söz alan işadamı Mevlüt Bulut’un annesi 76 yaşındaki Perihan Bulut ise, gözyaşlarına hakim olamadı. Oğlunun suçsuz yere hapis yattığını söyleyen acılı anne, oğlunun hastalandığını ve zayıfladığını söyledi. Anne Bulut, gözyaşları içerisinde oğlunun serbest bırakılmasını istedi.