Türkiye’nin güneyi alevlere teslim!

Türkiye’nin güneyi alevlere teslim!
29 Temmuz 2021 19:30

Türkiye, son iki gündür Ege ve Akdeniz’de çıkan orman yangınlarıyla boğuşuyor. Antalya, Mersin, Osmaniye, Marmaris ve Bodrum’da birbiri ardına çıkan yangınları söndürme çalışmaları sürüyor. İllerdeki bazı köy ve mahalleler tahliye edilirken, Antalya’nın Manavgat ilçesinde süren yangında 3 kişi yaşamını yitirdiği bilgisi geldi.

 

Fotoğraf: AP

 

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ege ve Akdeniz’deki yangınların ortaya çıkış sebepleri üzerine kapsamlı soruşturmaların başlatıldığını duyurdu.

 

 

Bakan Pakdemirli: 150 büyükbaş, bin küçükbaş, 6 bin dekar tarım arazisi ve 500 dekar ağırlıklı muz serasında zarar var

 
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye’nin güneyindeki yangınlarla ilgili “Hasarlarla ilgili ilk tespitlerimize göre 150 büyükbaş, bin küçükbaş, 6 bin dekar tarım arazisi ve 500 dekar ağırlıklı muz serasında zarar var.” dedi.

 

 

Muhittin Böcek: Manavgat’ta şu ana kadar 34 mahalle zarar gördü; 18 mahalle tahliye edildi

 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Manavgat’taki yangına ilişkin yaptığı açıklamada, diğer illerden araç ve personel takviyesinin sürdürdüğünü bildirdi. Böcek, yangında şu ana kadar 34 mahallenin zarar gördüğünü, 18 mahallenin tahliye edildiğini belirtti.

 

 

AFAD: Manavgat’ta 3 vatandaş yaşamını yitirdi; Adana’da 7 kişi yangından etkilendi

 
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınında 3 vatandaşın hayatını kaybettiği, 1’i ağır, 138 vatandaşın yangından etkilendiği açıklandı. Adana’da 21 alanda çıkan orman yangınlarından 7 vatandaşın etkilendiği bildirildi.

 

 

Manavgat Belediye Başkanı: En azından 7-8 mahallenin tamamen yok oldu

 
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ”Yaralılarımız var, vefat edenler var. En azından 7-8 mahallenin tamamen yok olduğunu biliyorum. En kötü tarafı da şehir merkezine kadar indi. Çaresiz kalmanın ne anlama geldiği gördüm. Anlatılmaz, çok hızlı yürüyor. Bir bakıyorsunuz, 5 dakika içinde 3 kilometre yürümüş, 4 kilometre yürümüş. Korkunç bir duman var. Lokasyon belirleyemiyor helikopterler, nokta belirlemekte zorluk çekiyorlar” ifadelerini kullandı.

 

 

Mersin’de Alevler ilçe merkezindeki yerleşim yerlerini tehdit ediyor: 5 köy boşaltıldı

Osmaniye’deki yangın 21 saat sonra güçlükle kontrol altına alınabildi

Adana, Kozan’da başlayan orman yangını ikinci gününde

Marmaris’te alevler yerleşim yerlerinin 100 metreye kadar yaklaştı, bazı evler tahliye edildi

 

 

Bodrum’da orman yangını

 
Öte yandan Muğla’da Bodrum ilçesi sınırlarına yakın Meşelik Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Ekipler bölgeye sevk edilirken yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.