Türkiye hızla erken seçime gidiyor

Türkiye hızla erken seçime gidiyor
8 Temmuz 2015 14:57

İki nedenden dolayı hiçbir parti AKP ile bir koalisyon hükümeti kuramayacağı için erken seçim kaçınılmazdır.

 

İbrahim ÖZDOĞAN H&H YORUM

 

Bu iki nedenden birisi on üç senedir milleti sürü sanıp, bir çoban zihniyetiyle ülkeyi demokrasi, yasa, kural, karar, kurul, teamül vs. demeden çoban-çadır ilkel zihniyetiyle yönetmeye alışmış ve Türkiye içindeki her şeyle benimdir-Arap krallık anlayış tarzı-anlayışını hala daha koruyan-seçimde aldığı yenilgiye rağmen- bir RTE’nin varlığı.

 

Diğeri ise yine RTE’nin on üç yıllık Anayasa ve yasaları çiğneyen ağır cürümleri nedeniyle bir koalisyon hükümetinde kendini güvende hissetmemesidir.

 

Diğer partiler bir koalisyon hükümeti kurulması durumunda yolsuzluk soruşturulmalarından ve Cumhurbaşkanı’nın yasal sınırlarına çekilmesi ile kaçak saraydan Çankaya’ya taşınması isteklerinden vazgeçmeyeceklerine göre siz bir koalisyonun kurulmasına olasılık tanıyor musunuz?

 

Ve bir adım daha ileri giderek şu iddiayı da ortaya atıyorum ki RTE’nin karşısındaki partiler bu isteklerinden vazgeçseler bile RTE yine koalisyona yanaşmayacaktır çünkü çeşitli bakanlıklara oturacak yönetim ortağı tarafından daha ilk günden itibaren dosyaların didiklenmesiyle tüm ağır cürümlük foyaları açığa çıkacaktır.

 

”Minareyi çalan kılıfı hazırlar” zihniyetine göre RTE bunların hepsinin hesabını yapıyor.

 

Çok daha açıkça söyleyeyim, RTE Türkiye’nin ”kara kutu”suna ağır cürümlerinden dolayı hiçbir ortağı tanık etmek istemiyor.

 

Bu ”kara kutu”yu yıllar içinde erite erite yok etme peşinde.

 

Şu kesin ki RTE AKP ile bir koalisyon hükümeti kurması durumunda güruhu ile birlikte yargı önüne çıkacağı kesindir.

 

Farz edelim ki dosyaların irdelenmemesi konusunda ortağı ile ilkesel bir anlaşmaya varsa bile bakanlıklara atanacak yeni ve ihtiras dolu üst düzey bürokratlar tarafından yılların biriktirdiği intikam alma uğruna AKP dönemine ait karanlık dosyalar patır patır kamuoyu ve yargının önüne konulacaktır.

 

İşte bir siyasal atraksiyonlar üstadı olan RTE bu kesin üstü kesin-olasılığa yüzde sıfır bile yer yok-gerçekleri hesap ettiği için asla bir koalisyon hükümeti kurma olanağı tanımayacak ve hızla bir erken seçime götürecektir Türkiye’yi.

 

Ama nasıl?

 

RTE kafasında bir planlama yapıyor tabii ki güruhu ile birlikte.

 

O planlama nedir?

 

Bu durumda erken seçime gittiği taktirde en fazla alacağı oyun 7 Haziran seçiminde aldığı oy kadar olacağını yaptırdığı anket çalışmalarından çok iyi biliyor.

 

Öyleyse RTE’nin ne yapması lazım?

 

Kamuoyunda kendini öne çıkaracak bir icraatının olması gerekiyor.

 

Şimdilerde TSK;’yı ikna edip Suriye’ye sokarak kendi oluşturduğu bataklığı temizleyip ‘’kahraman’’ ve ‘’fatih’’ unvanlarını alıp seçime gitmek istiyor.

 

Tıpkı Ecevit’in 1974 Kıbrıs Barış Harekatı ile kendisine atfedilen ‘’fatih’’ unvanı ile gittiği erken seçimde sol bir partinin tarihinde hiçbir zaman elde edemediği çok yüksek bir oy oranını yakalaması-sanırım yüzde 44-ve 1999 seçimlerinden hemen önce Öcalan’ın ABD tarafından paketlenip Türkiye’ye teslim edilmesiyle-Ecevit o sırada Başbakan’dı-partisinin seçimlerde yakaladığı başarı usta bir siyasetçi tarafından daima gözönünde bulundurulur ve RTE’de bunu çok iyi bilmektedir.

 

Ama umudumuz o ki TSK Türkiye’nin bir bataklığa gömülmemesi için RTE’nin Suriye dalaveresine alet olmayacaktır.

 

Siyasal çıkarları için Suriye bataklığına Türk ordusunu alet etme işini başaramayınca RTE mutlaka başka siyasal atraksiyonların içine girerek AKP’nin tek başına iktidar olması için sürekli bir hamle içinde olacaktır.

 

Bu açıdan AKP dışındaki diğer üç partinin yetkililerini dikkatli olmaya çağırıyorum.

 

Hükümet kurma konusundaki ağırdan almasının bir nedeni bu, diğeri ise Ağustos’da ki ‘’Askeri Şura’’da komuta kademelerinde ilerdeki güvenlikleri için kendi imzalarının olmasını istiyor.

 

Ama bu hukuksuz duruma CHP, MHP ve HDP’nin çok etkin olarak müdahale etmeleri gerekiyor.

 

Millet 7 Haziran’da onların hükümlerini toptan yok etti.

 

Bu senenin sonunda bir erken seçim yukarıda RTE’nin belirttiğim aşırı korkuları nedeniyle olacaktır.

 

Bu nedenle AKP’nin tek başına iktidarı için RTE Türkiye’yi her çeşit tehlikeye sürükleyebilecek girişimlerde bulunabilir, yetkililerin dikkatli olması gerekir.

 

Ve tüm partilerin şimdiden erken seçim hazırlıklarına başlaması gerekir.

 

Bilhassa TBMM dışı partilerin yetkili kurulları daha güçlü ittifaklar için şimdiden kapsamlı görüşmeler yapmaları kaçınılmazdır.

 

CHP ve MHP’nin seçim meydanlarında seçmenlerine verdikleri sözlerden uzaklaşarak verilen oylara ihanet etrmeleri TBMM dışı partilerin ittifak kurdukları taktirde şanslarını artıracaktır.

 

Hele Bahçeli’nin seçim meydanlarında çok ağır olarak suçladığı AKP’nin adayını Meclis Başkanı seçtirmesiyle MHP’nin işi bitiktir.

 

Yeni siyasal dengeler oluşması kaçınılmazdır.

 

Ve bir erken seçim Türkiye’nin yararınadır; Bahçeli ve Dersimli Kemal’in gerçek yüzlerini bir daha gördükten sonra.

 

 

İbrahim ÖZDOĞAN Twitter

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Türk ordusunu taammüden mahvetti
Tayyip Erdoğan’a karşı tüm muhalefet partileri ortak demokratik milli mücadele başlatmalıdır
Fetö teröristlerine af isteyen ya gafil ya hain ya da kaset korkusu olan şerefsizlerdir!