Türkiye fakirden alıp zengine veriyor!

Türkiye fakirden alıp zengine veriyor!
28 Nisan 2022 13:41

Ağır ekonomik şartlar altında ezilen vatandaşlara AKP hükümetinin pademinden bu yana verdiği destek yetersiz kalırken, kamunun yüksek faiz ödemeleri zenginlerin servetine servet katılıyor.

 

 

Türkiye’nin uyguladığı yeni ekonomik model vatandaşı her geçen gün fakirleştiriyor. Ekonomistler, yüksek enflasyon ortamında faizlerin düşük tutulması olarak özetlenebilecek bu sistemin adeta bir servet transferine neden olduğunu belirtiyor. En çok eleştirilen uygulamaların başında ise Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemi geliyor. Servet sahiplerinin KKM’ye koydukları birikimlerine Hazine, mart ayında 11.7 milyar TL faiz getirisi ödedi. Merkez Bankası’nın dövizden dönen KKM’lere yaptığı ödemelerle bu rakamın 25 milyar TL’yi bulduğu tahmin ediliyor. Ancak, aynı dönemde 12.5 milyon emeklinin ikramiyelerin artırılmasına yönelik talepleri iktidar tarafından kabul edilmedi.

 

 

HİPERENFLASYON OLMAZ

 

 

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, “Çiftçinin, esnafın, çalışanların taleplerine gelince elini cebine atmayan iktidar, bayramda emekliye yapılacak zammın enflasyon felaketine yol açacağını öne sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı da, servet sahiplerinin koruyucusu ve hamisi ” dedi. Toprak, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı’nda birer maaş ikramiye programımızı kopyalayıp ikramiyeye dönüştüren AKP, yüzde 61’e ulaşan enflasyona rağmen emekliye zam konusunu gündeme almadı. KKM sahiplerine üç ayda 25 milyar lira ödeyen iktidar, 13 milyon emekliye yapılacak bayram ikramiyesi ödemesinin 25 milyar lira olduğunu, eğer zam yapılırsa ‘hiperenflasyon’ yaşanacağını bahane ediyor. KKM hesap sahibi 1 milyon kişiye üç ayda ödenen 25 milyar lira vergisiz-stopajsız paralar hiperenflasyona yol açmaz iken, 13 milyon emekliye ödenecek 25 milyar lira mı enflasyonu azdıracak?”

 

 

Perişan olduk! Götüren götürüyor

 

 

Sözcü muhabiri Batuhan Serim, İstanbul Avcılar Meydanı’nda vatandaşa mikrofon uzattı, “Ödediğiniz vergilerin karşılığını alabildiğinizi düşünüyor musunuz” diye sordu. Verilen yanıtlar şöyle: