'Türkiye Cumhuriyeti de PKK da, Barzani'yi destekliyor'

'Türkiye Cumhuriyeti de PKK da, Barzani'yi destekliyor'
18 Ocak 2013 12:12

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, İmralı’da Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerle ilgili olarak, “Birliğimize bütünlüğümüze zarar vermezse, bu tür görüşmelerin yapılmasında bir sakınca yoktur” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Kayseri’de bulunan DSP Genel Başkanı Masum Türker, terör sorunun çözümü için İmralı’da Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, ülkenin geleceği açısından böyle bir uzlaşmamanın yapılmasının gerekliliğine değindi.

 

 

Böyle bir uzlaşmanın olmak zorunda olduğunu belirten Türker şöyle devam etti:

 

 

 

 

“Çünkü, Barzani’nin Maliki hükümeti ile olan çatışmasında Türkiye Cumhuriyeti, Barzani tarafında yer alıyor. İkinci bir petrol boru hattının döşenmesi söz konusu. Bu askeri bir çatışmaya yol açarsa, Türkiye askerini Barzani’nin yanına gönderecek. Süreçte elbette TBMM’den izin istenecek. Ama bu konu gündeme gelecek. PKK da Barzani’nin yanında müşterek hareket ediyor. Türkiye, Kuzey Irak’a girdiğinde PKK’nın hareket kabiliyeti azalacak. Bu arada Türkiye’de demokratikleşme yolunda 2001 yılından bu yana önemli adımlar atıldı. Bugünkü iktidarın da yaptıkları ve attığı adamlar var. Böylesi bir noktaya gelinmesi olumlu. Ancak, kan dökülmemesi adına böyle bir konuda Türkiye’nin üniter yapısından dil birliğinden özellikle demokratik özerklik, yerel yönetimlerde özerklik gibi eyalet sisteminin asla gündeme gelmemesi lazım. Orta Doğu’nun yeniden yapılandığı süreçte böyle tanımlandırmalar ülkemizin birliğine bütünlüğüne zarar verir. Birliğimize bütünlüğümüze zarar vermezse, bu tür görüşmelerin yapılmasında bir sakınca yoktur”