Türk ürünlerinin yerine Yunan bayrağı asıyorlar!

Türk ürünlerinin yerine Yunan bayrağı asıyorlar!
24 Ekim 2020 10:35

Türkiye hükümetinden Suudi Arabistan’ın uyguladığı boykota dair halen bir açıklama gelmezken Riyad’daki süpermarketlerde Türk ürünlerinin bulunduğu raflar boşaldı. Aynı raflara Yunanistan bayrağı asılıp, “Yunan ürünleri gelmiştir” tabelası konuldu.

 

 

Sözcü’den Özlem Ermiş Beyhan’ın haberine göre Suudi Arabistan’daki süpermarketlerde Türkiye’de üretilen ürünler raflardan indirilirken yerine Yunanistan, Mısır ve Fas’ta üretilen ürünler yerleştiriliyor. Riyad’da pek çok süpermarkette Türk ürünlerinin bulunduğu raflara Yunan bayrakları asılarak, “Yeni ürünler gelmiştir” duyurusu yapılıyor. Suudi Arabistan’daki Türkiye boykotu yayılırken Türkiye’de hükümetten konu ile ilgili resmi bir açıklama henüz gelmedi.

 

 

20 MİLYAR $ İDDİASI

 

Boykotun ilk resmi duyurusunu attığı bir tweet ile yapan Suudi Arabistan Ticaret Odası Başkanı Ajlan Al Ajlan son yaptığı açıklamada ise boykotun Türkiye’ye 20 milyar dolara mal olacağını iddia etti. Ajlan, Suudi basınına verdiği son demeçte “Türkiye’ye 1.5 milyon turiste mal olacak bu boykotun onlara maliyetinin büyük olacağını düşünüyorum. Binlerce yatırımcı, turizm sektörü ve ithalat… Ülkedeki her işadamının ve kişinin görevi, hükümetimizi ve insanımızı hedef alan bir ülke ile ilişkiyi kesmektir” dedi.

 

 

Bir başka haberde ise AFP muhabirinin Riyad’da bir süpermarkette satış elemanlarının tüm raflardaki Türk malı ürünleri kaldırdığını gördüğüne yer verildi. Türk beyaz peynirlerinin yerine Mısır üretimi peynirler yerleştirildiğini, tüm Türkiye üretimi çikolata ve şekerlemelerin raflardan kaldırıldığının belirtildiği haberde söz konusu süpermarketin müdürünün, “Bu çok hassas bir konu” dediğine ve kaldırılan ürünlerin akıbetine dair bilgi vermediğine de yer verildi.

 

 

Türk burgerin Yunan olması dünya basınında

 
Suudi Arabistan’ın Türk mallarına fiilen boykot uygulaması dünya basınının da gündemine girdi. Sozcu.com.tr’nin geçtiğimiz hafta yazdığı Suudi fast food zinciri Herfy’nin menüdeki Türk burgerini Yunan burgeri olarak değiştirmesi dün Bloomberg sayfalarında da yer buldu. Habere göre şirket, Yunan burgeri olarak değiştirdiği ürünün fiyatını da düşürdü. Suudi şirketin bağlı olduğu Savola Group, Türkiye’de Yudum başta olmak üzere birçok yağ markasının sahibi ve sektörde birinci sırada.