Türk Telekom’un toptan tarife ve port ücreti için aldığı yüzde 67 artış kararı onaylandı

Türk Telekom’un toptan tarife ve port ücreti için aldığı yüzde 67 artış kararı onaylandı
3 Nisan 2022 08:20

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu onayıyla 1 Haziran’da yürürlüğe girecek tarifeler, halkın daha yüksek internet ve telefon faturası ödemesine neden olacak.

 

 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yayımlanan son karar kapsamında, Türk Telekom’un (TT) toptan tarife fiyatları yüzde 67 artırıldı. Ancak önce kararın yürürlük tarihini 1 Nisan olarak açıklayan BTK, daha sonra bu tarihi 1 Haziran’a erteledi. Tüketici şimdi merak ve kaygıyla bu tarihin getireceği yeni fiyatları bekliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), TT’den toptan hizmet satın alarak milyonlarca aboneye internet ve sabit telefon hizmeti sunan alternatif işletmecilerin bu durumdan finansal olarak büyük zarara uğrayacağını vurguladı. Dernek, tüketicilerin de önümüzdeki dönemde makul sayılabilecek fiyat artışları yerine daha yüksek faturalar ödemek zorunda kalacağına dikkat çekti. TELKODER Başkanı Halil Nadir Teberci, “Türk Telekom tekrar devletin sahipliğine geçti ve ilk alınan karar zam oldu” dedi