Türk Milletinin teminatı ve 19 Mayıs

Türk Milletinin teminatı ve 19 Mayıs
19 Mayıs 2022 08:16

Sevgili Türk gençleri! Halkın Habercisi ailesi olarak, 19 Mayıs Atatürkü Anma ve Gençlik Spor Bayramınız ve Türk Deniz Kuvvetlerinin kuruluş yıldönümü Kutlu olsun.

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

Cümle Türk deniz şehitlerini rahmetle anar. Mekanları cennet olsun. “İnna lillahi ve inna ileyhi raciun.”

Geleceğin güvencesi ve ümidi siz değerli Türk gençlerisiniz. Ne kadar bilgili, görgülü, İmanlı, ahlaklı, olarak yetişirseniz, Vatanımız donanır, Türk Milleti de Ak bahtlarla onanır.

Ey Türk gençliği! Yüreklerinizde, Vatan, Millet, Ay-Yıldızlı Şanlı Türk Bayrağı ve Türklük aşkı yandıkça yaşamınızın manasını, gönlümüzün gururunu bulmuş olursunuz.

Türk gençliği, yeryüzünün en şerefli gençliğidir. Atalarından kendilerine kalan Milli seciyeleri pek necip ve yüksektir. Kalplerinde vatan ve Ay-Yıldızlı şanlı Türk Bayrağı ve vatan toprağı svgisi , bozulmaz bir kudret halindedir. Bütün hareketleri asilanedir.

 

 

TÜrk gençliği, dini, vatani faziletleri her tarafsız ruha hürmet ve hayranlık verir.

Türk gençliği için tarih de önemli bir unsurdur. Bugün yeryüzünde yaşayan bütün Türkler, aynı tarihin insanlarıdır. Bu tarih, iki anayurdumuzda veya o anayurtlar odağında daha başka topraklarda geçmiştir. Yani bütün bu tarih, Türk milletinin ortak tarihidir. Bundan dolayı da tarih, Türk milletinin tarifinde yer alacak bir unsurdur.

Türklerin yaşıyan en önemli hatıraları!… Australia-Silver şehri-Brokin Hill savaşında; iki kahraman Türk’ün tarih de silinmez olan bu zaferi, iç-dış anarşik-ekonomik terör klüpleri tarafından silinmeye çalışılmaktadır.

Brokin Hill de ki iki kahraman Türk şehidininin zaferi, tarih kitaplarında mutlaka yer almalıdır. Yer alması için de, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, bu Milli Zafer 2020-21 öğretim yılında, tarih dersi kitaplarında mutlaka yer alması gerekir. Numan Aladağ diyor ki: “Bu iki kahraman Türk’ün zaferi, Türk gençliğinin vatan kavramını ve bağlılığını daha da kuvvetlendirecektir.”

Mühendis Binali Yıldırım, Başbakan iken diyor ki: “Lafla Millilik olmaz” ve “Gün dostunu, düşmanını tanıma günüdür.”
Milli seslenişi de, Türk genlçiği için Brokin Hill savaşı, stratejik önem taşımaktadır. O zaman, iligililer derhal bu Milli ve tarihi Zaferin ders kitaplarında yer alması için, şimdi tam zamanıdır.

Bu Milli Zafer, tarih kitaplarında yer alması Türk gençliğini, temelden vatana bağlılığını sağlamlaştırır.

 

 

TÜRK DENİZ KUVVETLERİNİN KURULUŞ TARİHİ:

 
Deniz savaşları tarihi, tarihte yapılan savaşların deniz cephelerini inceleyen ve bu deniz savaşlarının o savaşları ve o ulusun geleceği üzerindeki etkilerini araştıran, meydana koyan bir tarih bilimi dalıdır.

Tarihimizin XI. yüzyılından önceki bilinen dönemleri Orta Asya ve Yakın Doğu’da olduğu için, Türk Deniz Kuvvetleri Tarihi, Selçuklu Türklerinin 26 Ağustos 1071 tarihinde, Malazgirt meydan Muhaberesi’ni kazanıp Anadolu’ya yerleşmeleri ile başlamıştır.

İlk Türk denizcisi olan Çaka Bey, 19 Mayıs 1090 tarihinde Ege’de Bizans filosunu yenerek Koyun Adaları Muharebesi’ni kazanmış ve bu zafer tarihe ilk deniz savaşımızolarak geçmiştir.

Türk Deniz Kuvvetleri, Ata’sının bu hedefi doğrultusunda büyük özveriyle çalışmış ve bugün dünyanın sayılı Deniz kuvvetleri’nden biri haline gelmiştir.

 

 

Osmanlı denizciliğinin gelişme dönemi, 1533 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından Barbaros Hayrettin Paşa’nın “Kaptan Paşa” lık makamına getirilmesiyle başlamıştır. İşte bu devrede Preveze Deniz Zaferi (27 Eylül 1538) kazanılmış ve Akdeniz egemenliği meselesi Osmanlı Devleti lehine çözülerek, Akdeniz bir Türk gölü haline getirilmiştir. Bugün hala 27 Eylül günü “Deniz Kuvvetleri Günü” olarak kutlanmaktadır.

Deniz savaş tarihini yalnız denizcileri ve bazen amatörleri ilgilendiren bir konu olarak düşünmek, o ulusun milli çıkarlarıyla ilgilenmemek anlamına gelir. Çünkü denizler ekonomi bakımından uluslararası temel besleyici çok önemli birer temel kaynaktır. Tarih şimdiye kadar denizlere hakim olanların dünyaya da hakim olduklarını (Barbaros) bir çok defalar ortaya koymuştur.

Bir ulusu denizci yapmak için o ulusu ekonomi ve silahlarıyla deniz sorunlarına yaklaştırmak ve bu yolla Kahraman Türk silahlı kuvvetlerinin bir denge gücü olarak kurulmasını sağlamak gerekir. Bu terim, bütçe ve amaçlar bakımından o ülkenin çıkarlarına en uygun şekilde hazırlanmış bir silahlı güç anlamına gelmektedir.

 

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki: “Kahraman türk Askeri, okumasını bilenler, düşmana kaşı zafer kazanmak için, ilk önce Kur’an-ı kerim’den ayetler okuyarak ve özellikle Ahzap Suresi, 22’ci Ayetini okuyarak kazanmıştır.” ve işte Türk Askerinde ruh ve iman kuvveti budur.

1980’li yılların başında Türk-Australia-Queensland Hükümeti tarafından üretimi planlanan ve özellikle deniz kuvvetleri (denizaltı gemileri) için, 6 metre eninde yassı (Sac) mamul demirçelik fabrikası’nın, Adana-Yumurtalık da kurulması son aşamalara gelindi, ne yazık ki sanayi ötesi toplum ülkelerinin, ekonomik ve stratejik lobi faaliyetleri, stratejiki olan bu milli projenin yatırımı engellendi.

& Metre eninde yası mamul (sac) gemi inşa sanayisinde maliyetin düşürmesi ve daha sağlam savaş gemi üretimini sağlar. Ve bu da Türk Deniz Kuvvetlerinin güçlü olduğunu gösterir.

Türk Deniz kuvvetleri, daima kendi kendini modernize ederek, gündemde yerini alması, Türk gençliğinin geleceğini teminat altına alınması de vazgeçilmezlerin vazgeçilmeleri olmalıdır.

Sevgili Türk gençleri, yüreklerinizdeki bu kutsal, Milli duyguları daima ruhunuzda taşıdığınıza inanıyorum.

 

 

Sevgili Türk gençliği!
Bayramlar; Türk tarihi geleneklerinde genel olarak insanların mutluluklarını, esenliklerini simgeleyen neşe sevinç, gönül coşkusuyla kutladığımız saadet günlerimizdir.

Bayramlar; dini, Milli olmak üzere 2 grupta toplanır.
a) Dini Bayramlarımız: 1-Ramazan Bayramı, 2- Kurban Bayramı
b) Milli Bayramlarımızda : 1- 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı,
2- 23 Nisan Ulusal egemenlik Bayramı,
3- 30 Ağustos Zafer Bayramı,
4- 29- Ekim Cumhuriyet Bayramı.

 

 

Milli Bayramları kutlamamızda amaçta, Büyük Türk Milletinin Zaferli günlerimizin sevincini, gururunu anlarıyla yeniden yaşamak, acılı günlerimizi de hatırlayarak, anarşik-ekonomik terör örgütlerine fırsat vermemektir. Türk gençliğinin geleceğini teminat altına almak için, riyakar “ihanet şebekeleri” nin, 15 Temmuz da yaptıkları durumlara bir daha düşmemektir.

Milli şuuru, gururu daima uyanık tutmak ve Milletçe bütünleşerek bu topraklar için kan dökmüş, can vermiş olan cümle kahraman Türk şehitlerini rahmetle, minnetle, şükranla ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, anma günlerimizdir.

 

 

ÖZDEYİŞLER:
1- Bir ülkede gençliğe şefkat ve tarihi göstermediğiniz an, dünyadaki işimiz bitmiştir. (Din görevlisi, vaiz Feyzullah Değerli)
2- Türk gençliğine üç öğüdüm vardır: Okuyun, çalışın, üretin. (Fehim Adak)
3- Gençliğin tabiat lügatındeki manası tazeliktir; boyda bir taze fidan serpilişi, tende bir taze yaprak parlayışı, saçlarda bir taze çayır fışkırışı, dudaklarda bir taze yemiş kırmızılığı ve yürüyüşte bir taze küheylançevikliği. (Peyami Safa)
4- Gençliğe Kur’an okumayı ve vatan sevgisini öğretiniz ki, düşmalarınız kahrolsun. (Kurmay Albay Hayrettin Hanağası)
5- Bir ülkenin gençleri, huzurun ve ekonominin teminatıdır. (Numan Aladağ)
6- Gençleri hasta eden, şefkat gösterilmediği içindir. (Numan Aladağ)
7- Ekonomik savaş, anarşik savaştan daha tehlikelidir. (Numan Aladağ)
8- Ülkemin geleceği ve hayatım, benim vatanımın gençliğidir. (Mahatma Gandhi)

 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

 

 

Cümle Vatan Şehitlerini ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, Çağa Beyi, barbaros hayrettin paşayı ve Turgut Reisi, Rahmetle, Gazileri Minnetle anar. Hasta ve yaralılara acil şifalar dileriz.

Kaynakça:
Türk Ordusu Kültür Bakanlığı Yıl: 2000
Numan Aladağ’ın Australia da ki, hatıraları
Orkun dergisi, 5’ci sayı, Şubat 1982


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun