‘Türk Lirası, Türk Lirası… Alışacaksınız buna’ diyen Erdoğan’a yanıt CHP’li Tekin’den geldi!

‘Türk Lirası, Türk Lirası… Alışacaksınız buna’ diyen Erdoğan’a yanıt CHP’li Tekin’den geldi!
26 Aralık 2021 16:15

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Gaziantep’te, ‘Bizim paramız belli, o da Türk Lirası, alışacaksınız’ açıklamasında bulunmuş. Öncelikle kendisini tebrik ederim. Türk Lirası diye bir paramız olduğunu sonunda hatırlamış ve alışacaksınız demiş. Ama dövizle garanti verdiği yandaşları nasıl alışacaklar? Doğrusu bende merak ediyorum” dedi

 

 

Gürsel Tekin, yaptığı yazılı açıklamada Erdoğan’ın Türk Lirası’na alışacaksınız açıklaması üzerine, dövizle gelir garantisi verilen projeleri hatırlattı.

CHP’li Tekin, özetle şunları dile getirdi:

 

 

“Sayın Erdoğan, “alışacaksınız” derken, dövizle gelir garantisi verilen ve hiçbir taksit ödemesi aksatılmayan yandaşları elbette kast etmiyor. Burada kast edilen kesim olsa olsa yeni Hazine bakanının, ‘vurgun yediler’ dediği küçük yatırımcılar olsa gerek” diye konuştu.

 

 

TL’Yİ ALIŞTIRACAKSANIZ GARANTİLER NİYE DÖVİZLE VERİLİYOR?

 

 

“İktidar otoyol, köprü ve tünellere verdiği araç geçiş garantilerinde araç başına yaptığı ödemeyi döviz olarak vermektedir diyen Tekin, “Şehir hastaneleri malum… Bunun yanı sıra garanti ücretlerinin belirlenmesinde Amerika’daki enflasyon verileri dikkate alınmaktadır. Sayın Erdoğan “Türk Lirası’na alışacaksınız” söyleminde samimiyse dövizle verilen garantileri derhal Türk Lirası’na çevirmelidir. İfadelerini kullandı.

Ama ‘kazın ayağı öyle değil’ diyen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, yap işlet devret projeleri kapsamında; hazinemiz şu an yaklaşık 150 milyar dolarlık bir gelir garantisi hükümlülüğü altındadır.” Erdoğan “Türk Lirasına alışacaksınız” derken elbette, özelleştirmeleri, yap işlet devret projelerini yapan beton lobilerini kast etmiyor. Çünkü onlar dolar ile kazanıyor. Dolayısıyla yap-işlet-devret modeliyle yapılan projelerde dövizle verilen gelir garantileri Erdoğan’ın ‘Alışacaksınız’ söylemiyle çelişmektedir.” Dedi.