Türk Eğitim Sen: Nabi Avcı, ya herkesin bakanı ol ya da derhal istifa et

Türk Eğitim Sen: Nabi Avcı, ya herkesin bakanı ol ya da derhal istifa et
9 Eylül 2013 16:46

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Nabi Avcı’nın, ‘her zaman olduğu gibi’ olup biteni görmezlikten geldiğini, haksızlığa açıkça göz yumduğunu vurgulayarak, “Nabi Avcı, sen sadece yandaş sendikanın üyelerinin mi Bakanısın? Ya herkesin bakanı ol, ya da derhal istifa et” açıklamasında bulundu.

 

 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk yaptığı açıklamada, yönetici atamaları için yapılan mülakatlarda torpil açıkça görüldüğünü belirterek, “Bazı il müdürlerinin İzmir, Bursa Denizli, Karabük, Eskişehir, Zonguldak, Hatay gibi illerde, o ilde neyi temsil ettikleri belli değildir. Devleti temsil etmedikleri çok açıktır. Bu müdürler, ahlaksızca yapılan bu sözlü sınavlarla, öncelikle kendi şahsiyetlerini kirlettiklerini, o ilde tüm çalışanların güvenini kaybettikleri görmek zorundadır. Bunlara yazıklar olsun demek dahi, oluşturulan kirliliğini tanımlayacak kuvvette değildir” ifadelerine yer verdi.

 

“NABİ AVCI HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ OLUP BİTENE GÖZ YUMUYOR”

 

Verilen puanlar incelendiğinde haksızlığın boyutlarının çok daha iyi anlaşıldığını ifade eden Koncuk şunları kaydetti:
“Yazılıdan 92 almış bir yönetici adayına, sözlüden 42 puan verilmesi hangi ahlak, hangi vicdanla açıklanabilir? Yandaşlara gelince ise, yazılıdan 70 alanlara, 90 ve üzerinde puanlar verilmektedir. İllerde bunlar yaşanırken, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, her zaman olduğu gibi olanı biteni duymamakta, görmemekte, haksızlığa açıkça göz yummaktadır. Bir yandaş, ahlaksız sendikanın, parti teşkilatları ile beraberce yapılan sözlü sınavlarda kendi yandaşlarını öne geçirme gayretini artık biliyoruz. Bunların sendikacılıktan anladığı tek şey, yapılan her şeyi kirletmek ve adam kayırmacılığından başka bir şey değildir. ‘Bunlar haktan, hukuktan, kul hakkından habersizdir’ demiyorum, bu cümlelerin artık modası geçmiştir ve artık herkes bilmektedir ki, bu kavramlar bunları yakından uzaktan ilgilendirmemektedir. Bunlar ahlaksızdır; namus, şeref, hak, hukuk bunlar için ancak kendi menfaatleri söz konusu olduğunda başvurdukları değerlerdir.”

 

“KUL HAKKI YİYENLER, BU CESARETİ SENDEN DEĞİLSE, KİMLERDEN ALIYOR?”

 

Koncuk, kimseden korkmadıklarını haksızlık, namussuzluk yapanların, kul hakkı yiyenlerin kendilerinden korkması gerektiğini belirterek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

“Bizden korksunlar. Allah doğrunun yanındadır. Hakkını gasp ettiğiniz insanların beddualarında boğulacaksınız. Anladık ki, ileri demokrasi, ileri torpil demekmiş. Nabi Avcı, sen sadece yandaş sendikanın üyelerinin mi Bakanısın? Senin sorumluluğunda olan bir bakanlıkta, insanlar haklarının yendiğini bas bas bağırırken, neredesin? Kul hakkı yiyenler, bu cesareti senden değilse, kimlerden alıyor? Ya o makamın hakkını ver, bakanlıkta adaleti sağla ya da o koltukta bir gün dahi oturma istifa et. Ya herkesin bakanı ol, ya da derhal istifa et.”