Türk Bayrağı asılmadı

Türk Bayrağı asılmadı
20 Eylül 2013 09:55

Trabzonspor, Apollon Limassol maçını Türk Bayrağı’nın asılmadığı statta oynadı.

 

 

Statta bulunan direklere Türk Bayrağı asılmazken, Güney Kıbrıs yerine ise Yunanistan Bayrağı asıldı

 

RUM TARAFTARLAR YABANCI MADDE VE KÜFÜR YAĞDIRDI

 

UEFA Avrupa Ligi J Grubu ilk maçında Trabzonspor, Güney Kıbrıs Rum Kesimi takımlarından Apollon Limassol’u deplasmanda 2-1 mağlup ederek gruplara iyi bir başlangıç yaptı. Trabzonspor’da Yusuf’un attığı gol sonrası sahaya çok sayıda yabancı madde atıldı. Maçın büyük bölümünde Rum taraftarlar, Türk gazetecilere küfürler etti, su fırlattı ve tükürdü. Rum güvenlik güçlerinin ise bu olaya hiç müdahale etmemesi dikkat çekti.

 

HACIOSMANOĞLU, HALA SULTAN TÜRBESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

 

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Larnaka’da Tuz Gölü’nün hemen yanında bulunan Hala Sultan Türbesi’ni ziyaret etti. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in annesi Amine’nin süt kardeşi ve akrabası olan, bölgedeki Müslümanların Hala Sultan diye bildiği Ümmü Haram Binti Milhan’ın mezarının bulunduğu Hala Sultan Türbesi 1570 senesinde Osmanlıların Kıbrıs adasını fethetmesi sonrası yaptırıldı.

 

FUTBOLCULARDAN ASKER SELAMI

 

Trabzonsporlu futbolcular maçın ardından kendilerini desteklemek için tribünlerde bulunan Türk taraftarların yanına gitti. Bu sırada Aykut Demir, Yusuf Erdoğan, Emre Güral ve Zeki Yavru’nun asker selamı vererek taraftarları selamlaması dikkat çekti

 

TÜRK TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen futbol severler ile Türkiye’den gelen bordo – mavili taraftarlar kale arkası tribününde kendilerine ayrılan yeri doldurdu. Taraftarlar maçta Türk bayrağı açarak, Trabzonspor lehine tezahüratlarda bulundu. Trabzonspor’a Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş formalı taraftarların da destek vermesi dikkat çekti.

 

RUM TARAFTARLARDAN YUNAN BAYRAĞI ŞOV

 

Trabzonspor’un Apollon Limassol ile oynadığı maçı izleyen Rum taraftarlar maçta Güney Kıbrıs Rum Kesimi bayrağından çok Yunanistan bayrağı açtı. Tribünlerde az sayıdaki Kıbrıs Rum Kesimi bayrağı dikkat çekerken, Rum taraftarlar kale arkasında ise, Burada sadece biz varız pankartı açarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen Türk taraftarlara gönderme yaptı. Zaman zaman iki takım taraftarları arasında sözlü atışmalar yaşandı ve ortam da gerildi. Kale arkasında bulunan Rum taraftarların tamamen üstlerindeki t-shirtleri çıkararak takımlarına destek vermesi de dikkat çekti. Maç öncesi bordo ? mavili futbolcular sahaya çıkarken Rum taraftarların bazıları futbolculara sözlü sataşma da bulundu. Takımlar sahaya seronomi için çıktığında ise futbolcuların arkasında kalan tribünde dev bir Yunanistan bayragı açıldı. Statta bulunan direklerde de Güney Kıbrıs Rum Kesimi bayrağı yerine Yunanistan bayrağı asılırken, direklere Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı asılmadı.