Tüp Bebek Tedavisi

Tüp Bebek Tedavisi
31 Temmuz 2019 17:58

Doğal yollardan bebek sahibi olamayan çiftler için umut ışığı olan tüp bebek tedavisinde başarı şansı çok yüksektir.

 

Anneden alınan yumurta hücresi ile babadan alınan sperm hücresi dış ortamda birleştirilir ve rahme yerleştirilir. Bu işlemler yapılmadan önce rahmin endomeriyum tabakası anne adayına hormon verilerek hazırlanır. Bir kadının vücudunda her ay düzenli olarak bir tane yumurta hücresi üretilir ve dışarı atılır. Tüp bebek tedavisinde gebelik olasılığını arttırmak için birden fazla yumurta üretimi hedef alınır. Tüp bebek merkezinde çiftlere en uygun tedavi planlaması yapılır. Detaylı değerlendirme sonucu gereken tedavi planları çiftlere uygulanır. Merkez Kıbrıs’ta bulunur. Tüp bebek tedavisi, yumurta nakli, sperm nakli, mikro enjeksiyon gibi bir çok tedavi uygulanmaktadır.

Mikro Enjeksiyon Nedir?

Mikro enjeksiyon yöntemi de anne ve baba adayından alınan üreme hücrelerinin laboratuvar ortamında döllenerek rahime yerleştirilmesini esas alır. Mikro enjeksiyon yönteminde bir yumurta hücresi bir sperm tarafından döllenir. Sperm hücresi direk olarak yumurta hücresinin içine enjekte edilir. Elde edilen döllenmiş yumurta rahime yerleştirilir. Doğuş tüp bebek merkezi bünyesinde uzman kadın doğum hekimlerinin yanı sıra tüp bebek alanında uzmanlaşmış hekimlerin çalıştığı bir kurumdur.

Yumurta Nakli

Ülkemizde ki yasal düzenlemeler yumurta naklini yasaklamıştır. Yumurta hücresi üretemeyen kişiler doğal yollardan ve tüp bebek tedavisi ile hamile kalamaz. Rahim var ise ancak yumurta nakli yapılarak tüp bebek denenebilir. Yumurta nakli erken menopoza giren kadınlarda, kanser tedavisi sonrasında yumurtalıkları alınmış kişilerde, doğuştan yumurtalıkları olmayan kişilerde, daha sonradan geçirilen hastalıklar nedeniyle fonksiyonunu kaybetmiş yumurtalıklar için en ideal tedavi yöntemidir. Bu tedavi için gönüllü olarak yumurta verecek kişiler olması gerekir. Yumurta naklinde tüp bebek tedavisinde ki gibi yumurta hücresi alınır ve sperm ile laboratuvar ortamında döllenir. Klinikte yumurta nakli hiç bir yasal engel olmadan gerçekleştirilir ve çiftlerin bebek sahibi olması için gereken tedaviler uygulanır. Her şey yasal çerçeve dahilinde yapılır.

Sperm Nakli

Sperm nakli ile bebek sahibi olmak Avrupa ülkelerinde sıkça yapılan bir tedai yöntemidir. Sperm nakli için sperm bağışlayan bir donör olması gerekir. Alıcıdan alınan sperm hücreleri aşılama veya tüp bebek yöntemi ile rahim içine yerleştirilir. Tüp bebek merkezinde sperm nakli öncesinde çiftler bilgilendirilir. Alınan sperm ve yumurta hücresinde gerekirse genetik ayıklama yapılır ve sağlıklı embriyolar elde edilir. Klinik Kıbrıs’ta faaliyet gösterdiği için yumurta nakli ve sperm nakli yasaldır. Her tedavi yasal sınırlar içinde uygulanır.

Tüp Bebek Fiyatları

Tüp bebek hemen uygulandığı anda başarı şansı kişiden kişiye göre değişir. Bazı çiftler ilk denemede bebek sahibi olurken bazı çiftler 2. veya 3. denemeye ihtiyaç duyarlar. Tüp bebek tedavisi özel bir tedavi olduğu için ücretle yapılan bir tedavidir. Kliniğin sitesini ziyaret ederek fiyat bilgisi için mail atabilirsiniz.