Tüp Bebeğin Tarihçesi

Tüp Bebeğin Tarihçesi
3 Ağustos 2019 12:47

Tüp bebek tedavileri kısa süre içerisinde inanılmaz ilerleme kaydederek kısırlık sorununa bir çözüm getirmeyi başaran oldukça önemli bir konudur.

 

Tüp bebek tedavilerin geçmişsine bakıldığında 1970’lerin ortalarında bu tedavi yöntemi geliştirildi ve bu süreden 8 yıl sonra yani 1978’de İngilterede tüp bebek tedavisi ile ilk doğum gerçekleşti. Bu dünya için önemli bir adımdı, çünkü kısırlık dünyada milyonlarca çiftin karşılaştığı ve çözülemez olarak görülen bir sorunda ancak bu başarılı doğum tüm o düşünceleri yıkıp attı. İşte o ilk doğumdan sonra tüp bebek tedavileri oldukça büyük önem kazandı ve üzerinde binlerce çalışma yapılan bir konu haline geldi. Günümüzde ise istatistikler 1978’den günümüze olan bu kısa süre içerisinde tüp bebek tedavilerinin inanılmaz bir başarı kazandığının göstergesi. Ancak, istatistikler umut verici olsa da, bu herkes için her zaman kolay olduğu anlamına gelmez. Tüp bebek süreci aslında birçok potansiyel barikat içerebilir. Sabırlı ve her şeyden önce, zorlu bir süreç olabileceği için sürece bağlı olmanız gerekir. İşte tüp bebek tedavileri ile gebe kalmayı düşünüyorsanız, bilmeniz gereken bazı önemli şeyler.

Tüp Bebek Tedavileri Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Tüp Bebek bir mucize gibi gelebilir ancak bilimsel olarak ele alındığında kadının yumurtalarını yumurtalıklarından alıp onları vücudun dışına gübrelemekle başlayan bir prosedürdür. Daha sonra ise erkekten alınan sperm hücreleri ile birlikte laboratuvar ortamın yapay bir döllenme işlemine tutur. Bu işlem sorunsuz ilerlediği ve istenilen sağlıklı embriyolar oluştuğu taktirde embriyolar anne rahmine enjekte edilerek doğal gebelik sürecinin başlanması beklenilir. Ancak bazı durumlarda bu tedavi yöntemi kısırlık  sorunu yaşayan çiftlere yardımcı olmaz. Neden mi?

Bazı durumlarda çiftlerden baba adayının sperm hücrelerinin kalitesi, sperm sayısı veya daha önce yaşadığı rahatsızlıklardan dolayı spermleri çocuk sahibi olmasına sakıncalı olması nedeniyle sprem donasyonu tedavisine başvurulur. Bu tedaviden kısaca bahsetmek gerekirse; tüp bebek merkezinin anlaşmalı olduğu sperm bankalarından çifte uygun sperm hücreleri alınır ve eğer anne adayının yumurtalıkları gebe kalmasına uygunsa anne adayından alınan yumurtalıklarla sperm bankasından alınan sperm hücreleri birleştirilerek sağlıklı embriyo elde edilmeye çalışır.  Siz de tüp bebek tedavileri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için https://www.cyprusivf.net/ adlı kıbrıs tüp bebek merkezi olan Cyprus Ivf’in internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kıbrıs’ta Tüm Tüp Bebek Tedavilerine Başvurabilirsiniz

Tüp bebek tedavilerine başvurmayı düşünüp bu konu hakkında biraz araştırma yaptıysanız Türkiye’de tüp bebek tedavilerinin ne kadarının uygulandığını öğrenmiş olmalısınız. Evet bildiğiniz gibi tüp bebek tedavilerinin bir kısmı ne yazık ki henüz Türkiye’de uygulanamıyor. Peki diğer tedavi yöntemlerine başvurmak isteyen çiftler ne yapacak? Tabii ki en iyi Kıbrıs tüp bebek merkezi olan  Cyprus Ivf ile tanışacak.  Tüp bebek alanında öncü bölgelerden olan Kıbrıs ve Kıbrıs’ın en kaliteli tüp bebek merkezlerinden biri olan Cyprus Ivf ile tüm tüp bebek tedavilerine gönül rahatlığı ile başvurabilirsiniz.