Tunceli’deki yangınların tamamı kontrol altında

Tunceli’deki yangınların tamamı kontrol altında
3 Eylül 2021 06:48

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ekiplerinin günlerdir mücadele ettiği Tunceli’deki orman yangınlarının tamamını kontrol altına alındı. Tunceli Pülümür ve Nazımiye’de devam eden yangınlara 2 helikopter, 5 arazöz, 4 ilk müdahale aracı, 5 iş makinesi ve 60 personel ile müdahale eden OGM, dün saat 16.00 civarında tüm yangınları kontrol altına aldı. OGM ayrıca dün İstanbul, Tekirdağ, Antalya, Denizli, Diyarbakır, Adana, Kars, Muğla başta olmak üzere yaşanan 14 orman ve 11 kırsal alan yangınının tamamını kontrol altına aldı.

 

Fotoğraf: OGM

 

Tunceli’deki Hozat-Ovacık özel güvenlik bölgesi olarak ilan edilen alanda 18 Ağustos tarihinden itibaren çıkan 8 adet yangına hava ve kara güçleri ile müdahale eden OGM ekipleri tüm yangınları kontrol altına aldı.

Tunceli’deki tüm yangınların söndürüldüğünü ve soğutma çalışmalarının başlatıldığını açıklayan OGM şu bilgileri aktardı:

“Tunceli ili Hozat ilçesi Hozat-Ovacık arasındaki özel güvenlik bölgesi olarak ilan edilen alanda yaşanan ve tamamı kontrol altına alınan yangınlara toplamda 2 helikopter, 1 uçak, işletme müdürlüğümüze ait 5 arazöz, 5 ilk müdahale aracı ve 2 dozer ve 2 greyder ve 60 personel ile müdahale edildi. Son olarak Pülümür ve Nazımiye’deki ormanlık alanda devam eden yangınlar da bugün 16.00 civarında kontrol altına alındı. Arazinin dağlık ve ormanının çok sık olmasından dolayı yangını önlemek adına ekiplerimiz 30 km yol ve 25 km de yangın emniyet şeridi açtı. Yerleşim yerlerini tehdit etmeyen ve herhangi bir can kaybının yaşanmadığı yangınların tamamı yangın söndürme ekiplerimizin üstün çabası ile söndürüldü ve soğutma çalışmalarına başlandı.”

Bugün 14 yangının tamamı kontrol altında

OGM, dün yaşanan 14 orman ve 11 kırsal alan yangınına ilişkin de şu bilgileri paylaştı:

“02.09.2021 tarihinde Türkiye genelinde İstanbul Ümraniye ve Beykoz, Diyarbakır Lice, Uşak Bazan, Çanakkale Yenice, Edirne Keşan, Antalya Akseki, Kars Sarıkamış Hander, Çamyazı ve Şehir Emin, Muğla Bodrum ve Milas, Adana Feke ve Tekirdağ Saray olmak üzere 14 orman yangınının tamamı Orman Teşkilatımızın yangın söndürme ekiplerinin yoğun çabası ile kontrol altına alındı. Bugün ayrıca yaşanan 11 adet kırsal alan yangını da söndürüldü. Tüm yangın alanları için soğukta çalışmaları devam etmektedir.”