Tunceli’de olaylı gece

Tunceli’de olaylı gece
23 Eylül 2013 23:28

Tunceli’de kadın garson çalıştıran birahane sahibi Özcan Ö’nün tartıştığı müşterisi 22 yaşındaki Sinan Amaç’ı tabancayla yaralaması kentte büyük olayların çıkmasına neden oldu. Birahane önünde toplanan ve polisin Özcan Ö.’yü kendisine vermesini isteyen kalabalık toplam 5 birahaneyi tahrip etti, eşyalarını yaktı. Polisin biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ettiği olaylar gece yarısı sona erdi.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan ve kadın garson çalıştıran bir birahanenin sahibi ile müşterisinin tartışması, kentte büyük olaylara yolaçtı. Saat 20.00 sıralarında birahanede bulunan Sinan Amaç ile işyeri sahibi Özcan Ö., arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. İddiaya göre tartışma sırasında işyeri sahibi Özcan Ö., tabancayla ateş açtığı Sinan Amaç’ı yaraladı. Amaç, birahanede bulunanlar tarafından Tunceli Devlet Hastanesi’ne götürülürken, olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

Kentte kadın garson çalıştıran birahane sahibinin Sinan Amaç’ı vurulduğunun duyulması üzerine bir süredir bu tür işletmelere tepkilerin gösterildiği kentte toplanan yaklaşık 500 kişi olayde toplandı. Öfkeli kalabalık, polisin birahanede tuttuğu işyeri sahibini kendilerine verilmesini isteyince, gerginlik arttı. Kalabalık birahaneyi taşlarken, polis işyeri önünde zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemleri aldı. Burada yaklaşık 30 dakika süren olayların ardından polis Özcan Ö.’yü geniş güvenlik önlemleri altında zırhlı araca bindirip, Emniyet’e götürdü. Bu sırada kalabalık hem polis aracı hem de birahanede tahribata yolaçtı.

BİRAHANELERİ TAHRİP ETTİLER

Zırhlı araçlarla gelen takviye polis ekipleri, cadde üzerindeki kalabalıktan dağılmalarını isteyince, taşlı saldırıya uğradı. Bu sırada protestocuların sayısı yaklaşık 1000 kişiye ulaştı. Kalabalık arasındaki bazı gruplar birahaneye girerek, içerideki masa, sandalye, dolaplar ile değer malzemeleri dışarıya atarak, işyerlerine zarar verdi. Daha sonra öfkeli gruplar, “Tunceli’de birahane istemiyoruz” sloganları atarak kadın garson çalıştıran 4 birahaneyi taşladı. Ardından birahanelere giren kalabalık, buradaki tüm malzemeleri tahrip ederek kullanılamaz hale getirdi.

Öfkeleri bir türlü dinmeyen kalabalık, bir kez daha olayların başladığı Cumhuriyet Caddesi üzerine toplanarak yola döşedikleri barıkatları ateşe verdiler. Kalabalık, cadde üzerindeki özel bir firmaya ait marketi de taşlayarak tahrip etti. Burada polis saldırganlara biber gazı ve TOMA’larla tazyikli su sıkarak müdahale etti. Gruptakilerin de taşlarla karşılık vermesiyle bir süre yaşanan olayların ardından, göstericiler daha önce birahaneden dışarı attıkları masa ve sandalyeleri yaktı. Polis ile kalabalık arasında yaşanan olaylar nedeniyle birçok işyeri de hasar gördü. Bu sırada olayların olduğu bölgede elektrikler de kesildi. Elektriklerin çıkan olaylar sırasında mahalledeki trafonun da zarar görmesinden kesildiği sanılıyor.

Polisin biber gazı ve tazyikli su ile yaptığı müdahalleri sonucu kalabalık ara sokaklara dağıldı. Güvenlik güçlerinin geniş çaplı önlem aldığı kentte olaylar gece yarısı sona erdi.

YARALI MÜŞTERİ AMELİYAT EDİLDİ

Bu arada birahanede işyeri sahibi tarafından tabancayla vurularak yaralanan Sinan Amaç’ın ameliyat edildiği ve hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.