Tunceli'de Kılıçdaroğlu'na,coşkulu karşılama

Tunceli'de Kılıçdaroğlu'na,coşkulu karşılama
7 Ağustos 2013 21:01

Ramazan Bayramı’nın ilk iki gününü memleketi Tunceli’de geçirecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, uçakla gittiği Elazığ’dan, karayoluyla Tunceli’ye geçerken coşkulu şekilde karşılandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2011 seçimleri sırasında geldiği memleketi Tunceli’ye iki yıl aradan sonra yeniden geldi. Keban Baraj Gölü üzerinden feribotla geçtiği Tunceli’nin Pertek İlçesi iskelesinde coşku ile karşılanan Kılıçdaroğlu, 500 araçlık konvoyla ilçe merkezine gitti.

Pertek Atatürk Cadde üzerinde aracından inerek halkın arasında yürümek isteyen Kılıçdaroğlu’nu karşılamaya gelen yaklaşık 5 bin kişi arasında zaman zaman izdiham yaşandı. Kalabalık sık sık “Başbakan Kılıçdaroğlu’ sloganları atarken, Kılıçdaroğlu, cadde üzerinde yürümekte güçlük çekince korumalarının yardımıyla en yakın olan bir parka girdi.

‘HIZIR HEPİMİZİN YOLDAŞI OLSUN”

Parkta kısa bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, çocuklara özgür bir Türkiye, aydınlık bir Türkiye için yola çıktıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Biz herkesin aşı, işi olsun diye büyük bir mücadele veriyoruz. Yolumuz uzun, yolumuz zor. Ama bu yolları aşacağız, bizim görevimiz zor yolları aşmaktır. Çünkü Türkiye bağımsızlığını kolay elde etmedi. Mücadeleyi Türkiye’nin bütün satında yapacağız. Her yerde çalışacağız, her zaman çalışacağız. Beraber çalışacağız, beraber başaracağız. Beraber mücadele edeceğiz. Allah’ın izniyle bütün zorlukları aşmaya kararlıyız. Mücadeleyi yapacağız, çünkü bizim mücadelemiz hak mücadelesidir. Bizim mücadelemiz Türkiye mücadelesidir, bizim mücadelemiz özgürlüğümüzün mücadelesidir. Bizim mücadelemiz demokrasi çıtasını yükseltme mücadelesidir. Bu mücadeleyi her yerde, her ortamda sizlerin desteği ile sürdüreceğiz. Bu ülkede yaşayan herkes birinci sınıf demokrasiyi hak etmiştir. Bu ülkede yaşayan herkes aşa ve işe ulaşmak zorundadır. Herkes ile birlikte yolumuza devam edeceğiz, yolumuz aydınlık olsun, bu aydınlık yolda birlikte yürüyeceğiz. Hepimizin yolu açık olsun derken Hızır hepimizin yoldaşı olsun diyorum.”

Kılıçdaroğlu, yarının bayram olduğunu hatırlatarak, vatandaşlara hepsini kucakladığını, öptüğünü söyleyerek bayramlarını kutladı. Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından izdiham nedeniyle yanına ulaşabilen vatandaşlarla sohbet edip dertlerini dinledi. Bir kız çocuğunu kucağına alan Kılıçdaroğlu, bir süre sevdi. Daha sonra parktan ayrılıp makam aracına gitmek isteyen Kılıçdaroğlu, yaşanan izdiham nedeniyle ezilme tehlikesi geçirdi. Güçlükle makam aracına ulaşan Kılıçdaroğlu, alkışlar arasında yüzlerce araçlık konvoyla Tunceli’ye hareket eti.

Uzun araç konvoyu ile Tunceli kent merkezine giden Kılıçdaroğlu, burada kardeşi, ablaları ve diğer yakınlarının oturduğu Kılıçdaroğlu Apartmanı’na girdi. Kılaçdaroğlu’nun geceyi kardeşi Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu’nun evinde geçireceği belirtildi.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tunceli ziyareti nedeniyle çok sıkı güvenlik önlemleri aldı. Kılıçdaroğlu’nun Elazığ’da uçaktan indikten sonra karayolunda kullanarak Elazığ-Pertek-Tunceli yolu üzerinde dün geceden itibaren yoğun güvenlik önlemleri alınıp, stratejik noktalara Jandarma Özel Harekat timleri yerleştirildi. Kılıçdaroğlu’nun kullanacağı karayolu üzerinde ise Kobra helikopterler gün boyu keşif uçuşu yaptı. Tunceli kent merkezinde ise Polis Özel Harekat timleri önemli noktalarda görevlendirildi.

Geceyi kentte geçirecek olan Kılıçdaroğlu, yarın BDP’li Tunceli belediyesini ziyaret edecek. Belediye Başkanı Edibe Şahin’in yıllık izin kullanması nedeniyle Belediye Başkan Vekili Babikhan Adır ile görüşecek. Belediyeden sonra kentte halka bir araya gelip bayramlaşacak olan Kılıçdaroğlu, kent merkezine yaklaşık 5 kilometre mesafedeki Atlantı Köyü’ne giderek anne ve babasının mezarlarını ziyaret edecek. Kılıçdaroğlu, mezarlık ziyaretinin ardından Vali Yusuf Hakan Güler ile makamında görüşecek.

Elazığ kent merkezinde yaklaşık 400 araçla tur atan Kılıçdaroğlu, daha sonra Keban Gölü’nden Tunceli’nin Pertek İlçesi’ne geçmek için feribot iskelesine gitti. Burada da sevgi gösterileriyle karşılanan Kılıçdaroğlu, vatandaşlarla tokalaşıp fotoğraf çektirdi. Kılıçdaroğlu, Pertek’e geçmek için bindiği feribotun kaptan köşküne çıkıp, dümene geçti. Feribotta da fotoğraf çektirmek isteyenleri geri çevirmeyen Kılıçdaroğlu, Pertek iskelesinde de partililer tarafından coşkuyla karşılandı.