Tunç Soyer sert çıktı: Bu benim işim mi? Çevre ve Şehircilik Bakanı mıyım?

Tunç Soyer sert çıktı: Bu benim işim mi? Çevre ve Şehircilik Bakanı mıyım?
13 Temmuz 2021 11:04

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Körfez’i kirleten Gediz Nehri ile ilgili, “Seyirci kalmaya vicdanım razı değil” diye konuştu.

 

 

Temmuz ayı olağan Meclis toplantısında Gediz Nehri’ndeki kirliliğin kaynağını tespit etmek için nehrin doğduğu yerden İzmir Körfezi’ne aktığı yere kadar incelemelerde bulunacaklarını belirten Soyer, “Bu benim işim mi? Ben Çevre ve Şehircilik Bakanı mıyım? Hayır, ama buna seyirci kalmaya vicdanım razı değil” diye tepki gösterdi.

 

 

“HALA NEREDEN ZEHİRLENİYOR KÖRFEZ?”

 
Soyer, açıklamasında şunları kaydetti: Körfez zehirleniyor, kirleniyor’ diyoruz. Geçmişte yağmur suyu ve pis su kanalları ayrıştırılmadığı için birçok eksiklik olmuş, birçok hata yapılmış ama eğer müsilaj denen musibet İzmir Körfezi’nde gözükmüyorsa bunda, bundan 20-25 sene önce yapılmış Büyük Kanal Projesi’nin payı var. Hala nereden zehirleniyor Körfez? Gediz’den… Benim şehir dışına gitmeme sinirlenen arkadaşlar var, evet Kütahya’ya gidiyorum. Murat Dağı’nın tepesinden, Gediz’in doğduğu yerden su içeceğim. Ondan sonra Gediz’in denize döküldüğü noktaya kadar da bürokrat arkadaşlarımla beraber gezeceğim.

 

 

“ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MIYIM?”

 
Bu benim işim mi? Çevre ve Şehircilik Bakanı mıyım? Hayır, ama buna seyirci kalmaya vicdanım razı değil. O zehir akmaya devam ediyorsa, ben Kütahya, Uşak, Manisa, belediyeleri ve bürokratlarıyla beraber çalışacağım. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bir şey sunacağım. Belki gözden kaçırdıkları, farkında olmadıkları çözüm önerileri getireceğim. Yapmayalım mı? Gediz, Ergene zehir akıyor. Bu gelen felaketler son 3-5 yılın sorunu değil. Yıllardır uygulanan yanlış politikaların sonucu.”