TRT’de sansüre ‘Sayısız kanal var’ savunması!

TRT’de sansüre ‘Sayısız kanal var’ savunması!
14 Nisan 2023 09:25

AKP’li Özel, TRT’de muhalefete uygulanan ambargoyu “Ülkede sayısız kanal var” diyerek savundu. CHP’li Tezcan durumu “Yüzsüzlük ve utanmazlık” olarak açıkladı.

 

 

Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre Cumhurbaşkanı aday listesinin yayımlanması ile birlikte propaganda süreci de başladı. Seçim kampanyasında tüm kamu olanaklarını kullanan AKP, kamu yayıncılığı ile sorumlu TRT’de de kendi yayınlarına ağırlık verdi. Çok sayıda özel kanalla birlikte TRT’de de sadece iktidar propagandasının yapılmasına yönelik itirazlara, AKP YSK Temsilcisi ve Isparta Milletvekili Recep Özel, “Türkiye tek kanallı ülke değil, sayısız kanal var. Ayrıca sosyal medyada denetimsiz propaganda imkânı veren mecralar var” yanıtı verdi.

 

 

REZİL HALE GETİRDİLER

 

 

İktidarın propaganda sürecinde hiç olmadığı kadar kamu olanaklarına başvurmaya başladığını ve muhalefetin görmezden gelindiğini kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, seçim gününe kadar eşitsizliğin büyüyebileceği uyarısında bulundu. Özel’in açıklamalarını, “Yüzsüzlüğün ve utanmazlığın dışavurumu” olarak değerlendiren Tezcan, “Kendilerini devlet zannediyorlar. TRT babalarının malıymış gibi, AKP’nin kanalıymış gibi hareket ediyorlar” dedi. TRT’nin tüm kanallardan daha tarafsız olması gerekirken iktidarın resmi organı gibi hareket etmeyi sürdürdüğünü bildiren Tezcan, “TRT milletin TRT’si. Tüm milletin vergileriyle kurulan, Türkiye’nin en önemli yayıncılık kurumunu aldılar, rezil bir hale getirdiler. Bu milletin bu kadar utanmazlığa tahammül etmeyeceğini seçim günü göreceğiz. Seçimlerin ardından TRT de eski konumuna geri gelecek” diye konuştu.

 

 

YAPTIRIMI YOK

 

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki de iktidara tepki gösterdi. Seçim sürecinde tarafsız yayıncılığı ihlal eden kanallara ceza veren düzenlemenin OHAL Kararnamesi ile kaldırıldığını ve artık bu gibi hukuksuz uygulamaların bir yaptırımının olmadığını bildiren Tiryaki, “AKP, sadece kendi ittifakının propagandasını yaptırıyor ve yasalara aykırı işlemlere imza atıyor. Eskiden yayın durdurmaya kadar giden bu kuralsızlığın artık hiçbir cezası yok ve bunu kullanarak cesurca adımlar atıyorlar. Kuşkusuz seçimlerden sonra, objektif yayın yapmayan yayın organlarına yaptırımlar geri gelecek. Bu ambargoyu sandıkta aşacağız” dedi.