TRT Haber’e ‘AKP propagandası’ tepkisi!

TRT Haber’e ‘AKP propagandası’ tepkisi!
22 Nisan 2021 13:37

TRT Haber’in, Erdoğan’ın 128 milyar dolar tartışmalarına ilişkin partisinin grup toplantısında izlettirdiği, CHP’yi hedef alan propaganda videosunu haber adı altında tekrar Twitter’dan yayınlaması tepki çekti. Videoda hedef gösterilen CHP’li Mahmut Tanal, TRT’nin milletin vergileriyle AKP propagandası yaptığını söyledi.

 

 

TRT Haber’in, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘128 milyar dolar’ tartışmalarıyla ilgili partisinin grup toplantısında izlettiği, CHP’yi hedef alan görüntüleri, Twitter hesabından ‘haber’ bahanesiyle tekrar yayınlamasına tepki yağdı.

AKP’nin hazırladığı videoda hedef alınan isimlerden biri olan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, TRT Haber’in bu tutumuna sert tepki gösterdi.

Tanal, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, tarafsız olması gereken TRT Haber’in, “Ne rakam doğru ne rakama yüklenen anlam doğru ne de bu rakam üzerinden yürütülen kampanya doğru. Baştan sona yanlış, baştan sona cehalet. ‘128 milyar dolar nerede?’ sorusuna AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda videolu yanıt” ifadeleri eşliğinde paylaştığı görüntülerle AKP’nin propagandasına alet olduğuna dikkat çekti.

 

 

TANAL’DAN TEPKİ: MAAŞLARININ MİLLETTEN KESİLEN VERGİLERLE ÖDENMESİNE YANARIM!

 

 

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı binasının karşısında bulunan Meclis’teki odasının camından dışarıya astığı “128 milyar dolar nerede?” pankartıyla gündeme gelen CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın açıklaması şöyle:

“Anayasa ve yasa uyarınca tarafsız olması gereken TRT Haber, gazetecilik adı altında AKP’nin Goebbels teknikleriyle hazırlanan propaganda videosunu Twitter’dan böyle yayınlıyor.

İletişimin İ’sinden anlamayan, yanlı zevatın maaşının milletten kesilen vergilerle ödenmesine yanarım!

 

 

“BİRBİRİYLE ÇELİŞEN CEVAPLAR”

 

 

‘Sayın’ diyemeyeceğim TRT yetkilileri ve Saray iletişimleri, Merkez Bankası’nın döviz rezervleri, şeffaf olmayan yöntemlerle satıldı. Meblağ son derece büyük.

Bu yüzden muhalefetin, Meclis’in denetim yetkisine dayanarak, milletin temsilcileri olarak, AKP iktidarına, ilgili kurumlara “128 milyar dolar nerede?” sorusunu yöneltiyoruz.

Konunun muhataplarından soru işaretlerini giderici bir yanıt yok. Birbiriyle çelişen cevaplarla, birbirini yalanlayan açıklamalarla kamuoyu meşgul ediliyor. Anlaşılan işin içinden çıkamıyorlar. Oysa soru gayet basit ve net: 128 milyar dolar nerede?

 

 

“TRT HABER’İN TWİTTER HESABINDAN TEKRAR DOLAŞIMA SOKULDU”

 

 

Son olarak yürütme yetkisini elinde bulunduran AKP Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Meclis’teki grup toplantısında Genel Başkanımızı, şahsımı, parti yetkililerimizi, milletvekili arkadaşlarımızı, gazetecileri hedef alan ‘Copy Paste’ ürünü bir video izlettirdi.

Goebbels propaganda teknikleriyle bir araya getirilen, ‘Post Truth’ kavramından esinlenerek gerçeği eğip bükmeyi, anlamsızlaştırmayı, değersizleştirmeyi, 128 milyar doların akıbetini merak edenlerin zihnini bulandırmayı amaçlayan video, ilgi görmedi.

Peki halkın vergileriyle ayakta duran TRT Haber ne yaptı? Yayın ilkeleriyle, gazetecilik etiğiyle çelişerek AKP’nin partimiz CHP’yi hedef alan, gerçeği çarpıtan görüntülü propagandasını, haber bahanesiyle Resmi Twitter hesabından tekrar dolaşıma soktu.

 

 

“O SÖZLERİ SEDEF KABAŞ’A AİTMİŞ GİBİ VİDEOYA İLİŞTİRDİLER”

 

 

Erdoğan’ın grup toplantısında izlettirdiği, TRT Haber’in tekrarını yayınladığı videoda, büyük bir çarpıtma daha var.

Değerli iletişimci, gazeteci Sedef Kabaş’ın, 3 yıl önce ODTÜ’deki konuşmasında örnek verdiği Hitlerin propaganda bakanı Goebbels’in sözleri, kendisine aitmiş gibi videoya iliştirilmiş.

Sayın Kabaş gerekli açıklamayı yaptı. “Aslında tam da konuşmasında anlattığı kara propaganda nedir, nasıl yapılır konusuna AKP’nin bir kez daha (Kabataş, ‘camide içki içtiler’, ‘Asrın lideri’ vb) güncel bir örnek sunmuş olduğuna” dikkat çekti.

Biz sordukça gözlerine uyku girmiyor. “Ne olur sormayın!” dercesine davranıyorlar ama tüyü bitmemiş yetimin hakkı adına soruyoruz: 128 milyar dolar nerede?”