Trabzon’da ‘Berkin uyanamadı, uyan Türkiye’ yürüyüşü

Trabzon’da ‘Berkin uyanamadı, uyan Türkiye’ yürüyüşü
11 Mart 2014 19:16

Gezi Parkı gösterileri sırasında ekmek almaya giderken başına isabet eden gaz fişeğiyle yaralanan ve bugün hayata gözlerini yuman Berkin Elvan için Trabzon’da anma yürüyüşü düzenlendi.

 

Trabzon Dayanışma Platformu çatısı altında toplanan sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan yaklaşık 250 kişi, Atatürk Alanı’nda toplandı. Gösterinin başlangıcına CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu da katıldı. Uzunsokak’tan yürüyerek Merkez Postane önüne gelen grup, hükümet aleyhine sloganlar attı. Grup, ‘Hoşçakal Güzel Çocuk’, ‘Onların çocukları çalıyor, bizim çocuklarımız ölüyor’, ‘Milyon dolarları bir günde eritemeyenler Berkin’i eritti’, “Berkin uyanamadı, uyan Türkiye’, ‘Berkin sana söz, alamadığın ekmeği Bilal’e yedirmeyeceğiz’ yazılı pankartlar taşıdı.

.

.

Merkez Postane önünde yapılan basın açıklamasını okuyan Muhammet İkinci şunları söyledi:

 

“Bugün kara bir sabaha uyandık. Berkin Elvan kardeşimizi kaybettik. Acımız sonsuz ve tarifsizdir. İktidarın faşizan baskılarının giderek yoğunlaşması, yaşam alanlarına müdühaleyi, tahammülsüzlüğü, kin ve nefreti slogan haline getirmesi sonucu patlak veren Gezi direnişinde yitirdiğimiz canlarımıza Berkin Elvan kardeşimiz de eklendi. Onların çocukları çalıyor, bizim çocuklarımız ekmek almaya giderken öldürülüyor. Onlar için kefen siyaset yapma aracı, bizim için hayatın çıplak yüzü. 14 yaşında vurulan bir çocuğu 15 yaşında toprağa veriyoruz. O 269 gün yoğun bakımda direndi. Berkin Elvan, Haziran direnişimizde yitirdiğimiz sekizinci canımız oldu. Onu vuranlar bulunamadı çünkü Berkin Elvan milyonları çalan iktidar partisi üyelerinin değil, emekçi çocuğuydu. Berkin Elvan’ı vuranları gizliyorlar çünkü AKP iktidarı için polisin çocukları vurması destan, hırsızları yakalaması darbe girişimidir. Berkin bugün onun arkasından derslerini boykot eden kardeşleriyle sokakları dolduran yüz binlerle ve onun acısını yüreğinin en derinlerinde hisseden milyonlarla sonsuz bir geleceği yürümeye devam edecektir.’

.

.

Yürüyüşün ardından dağılan grup AKP seçim bürosunun önünden geçerken camlara vurup slogan atınca tartışma çıktı. Seçim bürosundan çıkan AKP’lilerle gruptaki CHP’liler kısa süre tartıştı, ancak gerginlik çevredekiler tarafından büyümeden önlendi.