Trabzon Çaykara’daki o okul kapanmak üzereydi! Şimdi öğrencilerin yoğun talebine yetişemiyor

Trabzon Çaykara’daki o okul kapanmak üzereydi! Şimdi öğrencilerin yoğun talebine yetişemiyor
6 Aralık 2022 20:37

2022-2023 eğitim – öğretim yılında Bilişim Teknolojileri Alanına dönüş yapan Cevdet Sunay MTAL’de öğrencilerin yoğun talepleri sebebi ile kontenjan doldu.

 

 

2022-2023 Eğitim Öğretim yılında 34 öğrenci kontenjanı olan okulumuzda öğrencilerin yoğun talepleri ile kontenjan doldu ve okulda yer yok. Çaykara Gündem’de yer alan habere göre bu okulu tercih etmek isteyen öğrenciler kontenjan yetersizliği sebebi ile okula yerleşemiyorlar..

Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile DAYNEKS Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında iş birliği protokolü imzalanmıştı. Bu şekilde okulumuz Bilişim Teknolojileri alanına dönüşüm yapmıştı.

 

r1

KAPANMA NOKTASINDAN KONTENJANI OLMAYAN OKULA

 

 

Ataköy Cevdet Sunay MTAL öğrenci yetersizliği sebebi ile kapanma noktasına gelen bir okul konumundaydı. Öğrenci sayısı 30’un altına düşmüştü. Ve her sene kapanma tehlikesi ile karşı karşıya idi.

 

 

Ancak Okul Müdürü Osman Terzioğlu’nun gayretli çalışmaları ile:

-Önce okulun fiziki şartları iyileştirildi ve okul Modern bir okul hüviyetine kazandırıldı.

-Çaykara İlçesinin en modern kütüphanelerinden bir tanesi okulumuza kazandırıldı.

-DAYNEX Firması ile İŞ Birliği protokolü imzalanarak okul Bilişim Teknolojisi alanına dönüştürüldü.

-Bilişim Teknolojisi için okulun tüm altyapı hazırlıkları tamamlandı ve okul Bilişim Teknolojisi alanına hazır bir hale getirildi.

-Daha sonra Okul Müdürü Osman Terzioğlu ve ekibi Trabzon İlimizde bulunan okulların büyük bir bölümünü tek tek ziyaret ederek okullarını öğrencilere anlattılar ve geleceğin meslekleri arasında gösterilen Bilişim Teknolojisini öğrencilere anlatmaya çalıştılar.

-Müdür Terzioğlu ve ekibinin planlı programlı ve azimli çalışmaları kısa sürede meyvelerini verdi ve Ataköy Cevdet Sunay MTAL öğrenci yetersizliği sebebi ile kapanma aşamasında olan bir okuldan,ilgi gören,tercih edilen ve öğrenci kontenjanının dolması sebebi ile yer olmayan bir okul konumuna geldi.

r2

 

ÖĞRENCİLERE STAJ VE İŞ İMKANI

 

 

Bilişim Teknolojileri Alanı Öğrencileri Stajlarını DAYNEKS Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş. yapacak ve Liseden başarı ile mezun olan öğrencilere aynı firmada istihdamlarına öncelik sağlanacak.Bu anlamda bu okulumuzdan mezun olan öğrencilerin iş bulma sorunu kalmayacak ve DAYNEKS firmasında işe başlama imkanı yakalamış olacaklar.

 

 

ÖĞRENCİLERE BURS İMKANI

 

 

Okulda öğrencilere Burs imkanı da sağlanıyor. İmzalanan protokol kapsamında Ortaokul başarı puanı 85 ve üzeri olan öğrencilere eğitim desteği amacı ile burs verilecek.

r3

 

KONAKLAMA SORUNU BULUNMUYOR

 

 

Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenim gören öğrenciler için konaklama sorunu bulunmuyor. Bünyesinde kız ve erkek öğrencilerin barınabileceği Kız ve Erkek Öğrenci Pansiyonu mevcut.

 

 

İLK SENE SINAVSIZ DAHA SONRA SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK

 

2022-2023 Eğiktim Öğretim yılında sınavsız öğrenci alan Cevdet Sunay MTAL ,bir sonraki Eğitim Öğretim yılında ise sınav ile öğrenci almaya başlayacak. Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı sonunda proje okulu olacak olup öğrencilerini SINAVLA seçecek.

 

 

İKİ AYRI DALDA EĞİTİM VERİYOR

 

 

Bilişim Teknolojileri alanında okulda iki ayrı alanda eğitim veriliyor.

1-Yazılım Geliştirme Dalı.

2-Ağ Güvenliği ve Siber Güvenlik Dalı.

 

 

MÜDÜR TERZİOĞLU EKİBİ İLE BİRLİKTE YENİ OKULUNU ANLATTI

 

 

Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Terzioğlu yönetici ve öğretmen arkadaşları ile birlikte Çaykara İlçesinde ve bölgede bulunan diğer okullarda çeşitli ziyaretler gerçekleştirerek Cevdet Sunay MTAL’nin yeni şeklini öğrencilere anlattıklarını ifade etti.

İl dışında ikamet eden Çaykaralı hemşerilerimizin de okula yoğun taleplerinin olduğunu ifade eden Müdür Osman Terzioğlu, Trabzon ili haricinde İstanbul ve Ankara’da yaşayan Çaykaralılar telefonla okulla ulaşıp öğrencilerini memleketlerine okutmak istediklerini dolayısıyla Ataköy’de olan Bilişim Teknolojileri Lisesine öğrencilerini gönderdiklerini ifade etti.

Cevdet Sunay MTAL’nin tüm donanım ve altyapısı ile öğrencilere hizmet vermeye devam ettiğini ifade eden Müdür Terzioğlu Okulumuza Trabzon Gençlik ve Spor İl müdürlüğü tarafından ihale sürecinde olan bir kapalı spor salonu yapılacak önümüzdeki yıl hizmete girmesi planlanıyor ifadelerini kullandı.

Şu an itibarı ile okul Öğrenci kontenjanlarının dolu olduğunu ve okulda yer olmadığını ifade eden Müdür Osman Terzioğlu, öğrencilerin okullarına göstermiş oldukları bu yoğun ilginin okul idaresi ve öğretmenler olarak sorumluluklarını artırdığını öğrencilerimize daha kaliteli eğitim verebilmek için yoğun bi r tempo içerisinde çalıştıklarını sözlerine ekledi.

 

 

MÜDÜR TERZİOĞLU-BİLİŞİM GELECEĞİMİZİN MESLEĞİ

 

 

Günümüz Dünyasında en fazla ilgi gören mesleklerden bir tanesinin Bilişim Teknolojisi olduğunu ifade eden Cevdet Sunay MTAL Okul Müdürü Osman Terzioğlu bu anlamda öğrencilerimiz ufuklarını açmak ve onların hem iyi bir eğitim hem de iyi bir işe sahip olmalarını sağlamak amacı ile DAYNEKS Firması ile İşbirliği protokolü imzaladıklarını ifade etti.

Okulda öğrencilere 4 sene boyunca Bilişim Teknolojileri anlamında kaliteli eğitim vereceklerini ve öğrencilerinin Bilişim Teknolojileri anlamında en iyi şekilde yetişebilmeleri için tüm altyapı çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Müdür Terzioğlu, öğrencilerin Bilişim Teknolojisini etkili ve verimli kullanarak hem dijital pazarlama hem de tanıtım anlamında en iyi şekilde yetişeceklerini sözlerine ekledi.

Öğrencilerine Burs imkanı da sağladıklarını ifade eden Müdür Terzioğlu Ortaöğretim puanı 85 ve üzeri olan öğrencilere lise öğrenimleri boyunca burs imkanı sağlayacaklarını bunun yanı sıra öğrencilerin liseyi bitirdikten sonra Bilişim anlamında Yükseköğretim yapabilecekleri gibi DAYNEKS firmasında da işe başlayabileceklerini sözlerine ekledi.

Ataköy Mahallesinde Cevdet Sunay Anadolu Lisesi olarak öğrencilerine her türlü imkanı sunduklarını ifade eden Müdür Osman Terzioğlu hem kız hem de erkek öğrenci yurtlarının bulunduğunu,2022 yılında hizmete açtıkları modern Okul Kütüphanesinin yanı sıra yapımı devam eden spor salonu, sinema salonu ve zengin eğitim alanları ile öğrencilerine en kaliteli hizmeti verdiklerini ve bu okulu tercih eden tüm öğrencilerin bu tercihlerinden dolayı son derece mutlu olduklarını bu yüzden de kontenjanlarının dolduğunu ve okullarında yer olmadığını sözlerine ekledi.