Tozkoparan’da bir garip abluka!

Tozkoparan’da bir garip abluka!
30 Ağustos 2022 14:18

İYİ Parti Lideri Akşener Güngören İlçesi Tozkoparan Mahallesinde vatandaşın mağduriyetini dinledi. Polis mahalleyi abluka altına alarak basını içeri almadı. İYİ Partili Siyaset bilimci Dr. Mehmet Ali Uykur, duruma tepki gösterdi.

 

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İstanbul programı kapsamında Güngören ilçesi Tozkoparan Mahallesi’nde Kentsel dönüşümle alakalı vatandaşın mağduriyetini dinlemek için ziyaret etti. Vatandaşın sıkıntılarını dertlerini dinledi. Akşener’i dinlemeye gelenler arasında Fiziksel engelli vatandaşlar da vardı.

 

 

Ne olduysa ondan sonra oldu. Akşener Tozkoparan Mahallesinden ayrıldıktan sonra mahalle polis ekipleri ve TOMA’larla ablukaya alındı. Kentsel dönüşüm de olan bölgeyi abluka altına alan Polis bölgeye basın yayın organları dahil hiç kimseyi almadı.

 
Durumu görenler ne olduğunu anlamaya çalıştı ancak, net bir bilgi alamadı. İYİ Partili Siyaset Bilimci Dr. Mehmet Ali Uykur, mahalleliye yapılan tutumun kabul edilemez olduğunu söyledi. Uykur, İYİ Parti Lideri Akşener’in mahalleden ayrıldıktan sonra polisin giriş ve çıkışları kapatmasını, mahallede yaşananların basına yansımasını engellemek olarak değerlendirdi.

 

Uykur, “Tozkopran’da Genel Başkanımız Meral Akşener ile vatandaşın kentsel dönüşümle ilgili sorunlarını birebir dinledik. Vatandaş bu bölgede mağdur edilmiş. Halk İYİ Parti’den yardım istedi. Hükümetin bu derecede hareket etmesi ve yurttaşlarımızı vatandaşlarımızı mağdur etmesi kesinlikle kabul edilemez bir durum. Sayın genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendi Allah’ın izni ile bu tür sorunların hepsini iktidarımızda çözecektir. Ayrıca Beykoz Paşabahçe’de yaptığı esnaf gezisinde de Beykoz Tokatköy’den gelen kentsel dönüşümde mağdur olan vatandaşlarla da özel ilgilendi. Genel Başkanımız bütün İstanbul milletvekillerine talimat vererek Tokatköyü ziyaret etmeleri ve vatandaşların sıkıntılarıyla önemle ilgilenmelerini ve rapor hazırlamalarını istedi. Bu bölgedeki sorunlar İYİ Parti iktidarında çözüleceğinin sözünü verdi. “ yorumunu yaptı.