TOSİAD Başkanı Dursun Bayram seçildi

TOSİAD Başkanı Dursun Bayram seçildi
20 Mart 2013 09:47

TOSİAD-Tokat’lı Sanayici ve İş Adamları Derneği Kurucu Başkanı Dursun BAYRAM; son 18 ayda TOSİAD ‘ın olması gerektiği yere gelemediği iddiasıyla ve yeni bir kadro ile göreve talip olduğunu;

 

 

 

“Sayın TOKAT ‘lı Sanayici Ve İş Adamı DİKKATİNE !

< ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> 

Merhaba Sevgi Ve Saygıdeğer Hemşerim,

 

TOSİAD-TOKAT ‘LI SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ ‘ni, Dünya Yolculuğunda Sahip Oldukları Tüm Zenginliklerini, TOKAT Gibi En Yakın Çevresinden Başlayarak Tüm İnsanlıkla Paylaşmaya Gönüllü Bir Grup TOKAT Ve TÜRKİYE Sevdalısı Arkadaşımızla 12 Şubat 2010 Tarihinde Kurduk….”

 

Bildiğiniz gibi; TOSİAD, Olağan Genel Kurulunu  17 Mart 2013  Pazar Günü Saat 14.00 ‘da  Olgunlar Caddesi No: 3 /D. 7 Kat-2 Çankaya / Ankara Adresinde, İlk Toplantıda Çoğunluk Sağlanmazsa İkinci Toplantı 24 Mart 2013 Tarihinde Aynı Gün, Saat Ve Adreste Yapılacaktır.

 

Aradan Geçen 3 Yılda Dernek Organlarında Görev Alanlar Ellerinden Geleni Yapmışlardır.

 

TOSİAD Henüz; Gerek Üyelerin Gerekse Üye Olması Gereken TOKAT’lı Sanayici Ve İş Adamlarının Yeterli İlgi Ve Bilgi Odağı Olamamıştır.

 

İle başlayan özet bir yazı ile kişisel olarak toplantı çağrısını daha önce yapmıştı. 17 Mart 2013 Pazar günü aşağıdaki konuşma sonucunda muhalif grup aday listesini geri çekerek oylamaya katılmadı ve yapılan oylama sonucunda oy çokluğu ile Kurucu  Başkan Dursun BAYRAM ‘ın listesindeki isimler seçildi.

 

“Sayın Divan, Sayın Genel Kurul Üyeleri Ve Sayın Konuklarımız Hepiniz Hoş Geldiniz,

 

Ankara dışından gelen üyelerimiz başta olmak üzere tatil gününüzde  burada olduğunuz için hepinize ayrı-ayrı teşekkür eder, Sevgi Ve Saygılarımı sunarım.

 

Bu Toplantının, sizlere ve derneğimize dolaysıyla TOKAT ‘a faydalı bir şekilde sonuçlanmasını dilerim.

 

DERNEĞİ’mizi, Bu Dünyada Sahip Oldukları Tüm Zenginliklerini, TOKAT Gibi En Yakın Çevresinden Başlayarak Tüm İnsanlıkla Paylaşmaya Gönüllü Bir Grup TOKAT Ve TÜRKİYE Sevdalısı  Arkadaşımızla 12 Şubat 2010 Tarihine Kurduk.

 

İçinizden keşke kurmaz olsaydınız veya İyi ki kurmuşsunuz diyenler olabilir, her iki görüşte kendince haklı nedenlere dayanıyorsa saygı değerdir.

 

Aradan Geçen 3 Yılda Dernek Organlarında Görev Alanlar Ellerinden Geleni Yapmışlardır.

 

TOSİAD Henüz; Gerek Mevcut Üyelerimizin Gerekse Üye Olması Gereken TOKAT’lı Sanayici Ve İş Adamlarının Yeterli İlgi Ve Bilgi Odağı Olamamıştır.

 

Genel Olarak Baktığımızda; Çok Sayıda STK Tokat İlimiz İçinde Veya Dışında Tokat Ve Tokatlılar İçin Birşeyler Yapma Çabasında Olmasına Rağmen TOKAT, Yurtiçi Ve Dışında Olması Gerektiği Gibi Güçlü Bir STK Tarafından Temsil Edilememektedir.

 

Özel Olarak Da Ankara’da TOKAT ‘ın Güçlü Temsili Konusunda Aynı Boşluk Vardır Ve Bu Boşluğu Eksiksiz  Bir Şekilde Doldurmak Da, Hayatın Her Alanında Öncü Ve Girişimci Olan Siz Değerli TOKAT’lı Sanayici Ve İş Adamlarına Düşmektedir.

 

Böyle Bir Sorumluluğun Bilincinde Olduğunuz İnancıyla, Henüz 3 Yaşında Ve Daha Yolun Başındaki TOSİAD’ın Amacına Ulaşması İçin Olmazsa-Olmaz Olan, Uygun Araç Ve Gereçlerin Tespiti İle Onları Kullanacak Ustaların Seçiminde, Sizlerin Engin Bilgi Ve Becerisine İhtiyaç Duymaktayız.

 

Tokat Çatısı Altında Yapılacak Her Çalışmanın Ancak Tokat Ailesinin Örnek Önderleri  Olan Sizlerin Desteğiyle Başarıya Ulaşacağına İnanmaktayız.

 

Birbirimizi Tanıdıkça; Kendimiz, Ailemiz, İlimiz Ve Ülkemiz İçin Daha Faydalı Olacağımız İnancındayız.

 

TOSİAD’ın Geçen Üç Yıldaki Kayıplarını En Kısa Zamanda Kazanca Çevirmek Amacıyla TOSİAD’ın Adına Ve Amacına Uygun Sanayici Ve İş Adamları’ndan Oluşan Yeni Bir Kadro İle Göreve Talibiz.

Derneğimizin amacından uzak kalmasının üç önemli nedeni var;

Birincisi; göreve talip olan iyi niyetli arkadaşlarımızın tek-tek iyi insan olmasının TOSİAD için yeterli olmadığı görülmüştür.

İkincisi ise; yine iyi insan olmanın iyi işler ortaya çıkaracak projeler yapmaya ve yürütmeye yetmediği görülmüştür.

Üçüncüsü ise; Birinci ve ikinci maddedeki özellikleri taşımayan ve sadece iyi niyetli olan insanların yönetimideki TOSIAD’ın amaçlarına ulaşması mümkün değildir.

BAŞARI; en sihirli sözcük TOSIAD için bunu mümkün kılacak olan yine sizlersiniz,

Bulunduğumuz noktada 3 yıldır kim ne yaptı nasıl yaptıyı fazla irdelemek yerine; ne yaparız, nasıl ve hangi kadro ile yaparızda TOSIAD’ı başarıya ulaştırırız buna karar vermemiz gerekir.

Genel kurul Gündemimiz gayet güzel hazırlanmış ama genel kurul çağrısı usulen yerel gazeteye ilan verilmekle yetinildi, Hazurun Listesi,yönetim ve denetim kurulu raproları önceden elimize ulaştırılmadı böyle oluncada eleştirilecek birşey kalmadı.

Tüm faaliyetlerin başarı yada başarısızlığını sizlerin takdirine bırakıyorum.

Sevgi Ve Saygılarımızla,

Dursun BAYRAM