Topbaş’ın dünürüne kıyak

Topbaş’ın dünürüne kıyak
28 Eylül 2013 10:49

Kadir Topbaş’ın dünürü Mustafa Şevki Kavurmacı’ya rakip olan şirketi trafikten men ettiler.

 

Aynı işi yapan tur şirketlerinden Plan Tours’un otobüslerinin trafiğe çıkması engellenirken, Kadir Topbaş’ın dünürüne ait City Windows’un İETT ile sessiz sedasız sözleşme yaptığı ortaya çıktı.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın dünürü Mustafa Şevki Kavurmacı’ya ait City Windows isimli tur şirketinin rakibi Plan Tours’un araçları, toplu taşıma yaptığı gerekçesiyle trafikten men edildi. Plan Tours ile aynı işi yapan City Windows ise kimsenin haberi olmadan İETT ile sözleşme yaptı.

 

TURİSTLER ZOR DURUMDA KALDI

 

İETT, Plan Tours’un toplu taşıma yaptığını öne sürerek, Trafik Şube Müdürlüğü vasıtasıyla otobüslerinin trafiğe çıkmasını engelledi.

 

Plan Tours’a ait otobüslerin biletlerinin yurt- dışından da satılması durumu bilmeyen turistleri mağdur etti. İstanbul’a gelen turistler Plan Tours’a ait otobüsleri bulamayınca, dolandırıldıkları düşüncesiyle yurt dışındaki acentalarına dava açıyor. Plan Tours’un yetkilileri kendilerinin bile durumu anlamakta zorluk çektiklerini belirtirken, müşterilerine bu durumu nasıl anlatacaklarını bilmediklerini söylediler. Plan Tours’un yetkilileri, 100’ün üzerinde ülkede hizmet veren firmanın sadece Türkiye’de sorun yaşadığını belirttiler.

 

CUMHURBAŞKANI’NA MEKTUP

 

Plan Tours’un yetkilileri, İETT’nin ve İBB’nin akrabalarına rant sağlamak için otobüslerinin trafiğe çıkmasını engellediklerini belirterek, başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a şikayetlerini anlatan bir mektup gönderdiklerini söylediler.

 

Kaynak: Yurt Gazetesi