Tolga Andaç; Pandemi Bahçeli, Teraslı Evlere ve Sağlıklı Ev Projelerine Talebi Arttırdı

Tolga Andaç; Pandemi Bahçeli, Teraslı Evlere ve Sağlıklı Ev Projelerine Talebi Arttırdı
30 Haziran 2021 17:01

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi, gayrimenkul sektöründe önem taşıyan bazı değişiklikleri de beraberinde getirdi. Pandemi döneminde insanların ev tercihleri değişiklik gösterdi. Türkiye’de de konut satışında bazı dinamiklerin değişmesi dikkatlerden kaçmazken Mülk Kaynak Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Andaç bu konuda önemli açıklamalar yaptı.

 

 

Türkiye’de yaşanan depremlerin de gayrimenkul sektörünün lokomotifi olarak öne çıkan temsilcilerinde önemli bir değişim yarattığı biliniyor. Bu konu hakkında açıklamalar yapan Tolga Andaç, özellikle 1999 depreminden sonra geliştirilen gayrimenkullerin deprem kriterlerine uygun yapıldığını söyledi. Pandemi sonrasında da tıpkı o dönemdeki gibi yeni kriterler çıktığını ifade eden Andaç, “Gayrimenkul sektörü temsilcileri olarak bu süreç içinde sağlıklı ev projelerine büyük önem veriyoruz.” dedi.

Salgın Döneminde Ev Talepleri Değişti

Pandemi dönemine uzun süre evlerde kalan vatandaşların ev satın alırken dikkat ettiği kriterlerde bazı değişimler oldu. Bankaların destek paketleri, düşen kredi faizleri gayrimenkul sektöründe önemli hareketleri beraberinde getirdi. Ancak uygun koşullarda ev satın almak isteyen vatandaşların tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de “sağlıklı ev” projelerine talep gösterdiği ortaya çıktı.

 

WhatsApp Image 2021-06-30 at 16.52.15 (2)

Mülk Kaynak Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Andaç, pandemi sonrasında bahçeli, teraslı ve çevresinde geniş koru alanları bulunan evlerin yoğun talep görmeye başladığını söyledi. Sağlıklı ev projelerinde, evlerin asansörü olmasına rağmen konuttakilerin arzu etmesi halinde yürüyerek çıkılabilecek yükseklilerde olması da önem kazandı. Evlerin mümkünse bahçeli, değilse de teraslı olması da önemli hale geldi.

Sağlıklı Ev Projeleri İlgi Görüyor

Tolga Andaç, evlerin bulunduğu konumun önemli olduğunu ve evlerin ormana yakın alanlarda konumlanması gerektiğine dikkat çekti. Sağlıklı ev projelerinde ayrıca en az bir oda büyüklüğünde balkon bulunması gerektiğini belirtti. “Sağlıklı evler insanların hem keyif ile yaşayacağı hem de kazanç elde edecekleri güzel bir yatırım aracıdır.” diyen Andaç bu evlere yatırım yapmanın önemini vurguladı. 2019 deprem yönetmeliğine göre planlanması gereken yeni evlerin sağlıklı ev kriterlerine uygun inşa edilmesinin önemine değinen Andaç, evlerin doğal havayı içine alabilecek özelliklere sahip olması gerektiğini belirtti.

https://www.instagram.com/andactolga/