TOKİ, 510 arsayı satışa çıkardı!

TOKİ, 510 arsayı satışa çıkardı!
4 Aralık 2022 12:35

TOKİ, zeytinlikler, piknik alanları, sulama alanı ile arkeolojik sit alanlarının da içerisinde yer aldığı 51 kentteki 510 arsayı satışa çıkardı. Bu satıştan en az 5 milyar 606 milyon TL gelir elde edileceği ifade edildi.

 

 

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul, Ankara ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 51 ildeki 510 arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arazilerin durumu ise tartışma yaratacak türden.

Muhammen bedeli (en düşük bedel) toplam 5 milyar 606 milyon lira olan 12 milyon 860 bin 274 metrekare büyüklüğündeki, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova ve Yozgat’ta bulunan toplam 510 arsa, açık artırmayla satılacak.

 

 

Açık artırma, 21 Aralık çarşamba, 22 Aralık perşembe ve 23 Aralık cuma günleri saat 10.30’da, üç ayrı oturum halinde yapılacak. Tarım, konut, ticaret, sanayi, turizm tesis alanı, akaryakıt istasyonu, günübirlik tesis, oto galericiler sitesi, termal turizm, depolama alanı, kırsal yerleşim ve plansız niteliğindeki arsalara, yüzde 25 peşinat, 48 ay vade ile satılacak.

Ayrıca Balıkesir’de zeytinlikler, İzmir’de doğal ve ağaçlık karakteri korunacak alanlar ile makilik alanlar da satışa çıkarılan araziler arasında. İzmir Buca’da Çamlık Piknik Alanı, İzmir Karabağalar’da imar planlarına ağaçlandırılacak alan olarak işlenen araziler ile Amasya Merzifon’da sulama alanı da satılacak. Eskişehir’de de arkeolojik sit alanı içerisinde kalan 7 arazinin de satışa çıkarılması dikkatleri çekti.