Teşvik Kredisi Nedir ve Kimler Alabilir?

Teşvik Kredisi Nedir ve Kimler Alabilir?
25 Ekim 2021 16:43

İş hayatına girişimci olarak atılmak için bir birikiminizin olması şarttır ya da profesyonel dilde ifade etmek gerekirse sermaye. Sermayeniz olmaması ya da sermaye bulamamanız halinde ise endişe etmenize gerek yok. Çünkü devletten teşvik kredisi alarak da kafanızdaki iş fikrini hayata geçirmeniz mümkün. Teşvik kredisi devletten tarafından iş hayatına atılmak isteyen vatandaşın desteklenmesi için verilir. Bir diğer amacı da istihdam yaratmaktır. Bu krediden sadece işletme açmak isteyenler değil aynı zamanda işletmesi olanlarda yararlanabilir. Burada ise amaç işletmecinin yükünü hafifletmektir. Kredinin alınabilmesi için bir takım şartların karşılanması gerekir. Bu şartları karşılamayanların krediden yaralanması mümkün değildir. Bu şartlar ve çok daha fazlası için KrediTesvik.Com ziyaret edebilirsiniz ve bilgi alabilirsiniz.

 

Teşvik Kredisi Nerden Alınabilir?

 

Teşvik kredisi devletin farklı kurumları tarafından iş kurmak isteyen girişimcilere verilir. Teşvik kredisi veren her kurumunsa farklı bir takım kuralları vardır. Bu kuralları karşılamanız halinde teşvik kredisinden o kurum üzerinden yararlanabilirsiniz. Söz konusu kredi için akla ilk gelen kurum KOSGEB’tir ancak kurumdan kredi alabilmek için bir eğitim sürecinden geçmeniz ve başarıyla mezun olmanız gerekmektedir. Bu eğitimleri tamamlayan adaylar projelerini detaylı bir şekilde planlamalı ve kuruma sunmalıdır. Diğer bir teşvik kredisi veren kurum ise il ve ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’dür ancak bu kuruma özel bir şart vardır. Tarım ve hayvancılık ile ilgili olan işletme kurmak isteyenler. ÇKS belgelerine sahip olmalıdır. Teşvik kredisi veren son kurum ise devlet bankalarıdır. Bankaların şartları değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle kesin bilgiler verilmesi mümkün değildir.

Teşvik Kredisi Hangi Sektörler İçin Verilir

Devlet her alanda yeni girişimleri ve mevcut işletmeleri rahatlatacak çözümler sunuyor. Söz konusu kredi ise birçok farklı sektörde kullanılabilmektedir. Devletin buradaki amacı özellikle gençleri istihdama dahil etmek ve kendi işletmelerini kurmalarını sağlamaktır. Teşvik kredisinin kullanılabileceği bazı alanalar ise şu şekilde;

  • Tarım
  • Hayvancılık
  • Perakende
  • Sera yetiştiriciliği
  • Demir Çelik
  • Diğer…

Devlet tarafından sağlanan teşvik kredisi hakkında her şeyi https://www.kreditesvik.com/borsa-nedir-nasil-oynanir/ adresinden öğrenebilirsiniz. Sitede tüm sorularınız cevap bulacaktır.