Telegram Kanalları

Telegram Kanalları
23 Nisan 2021 12:08

Telegram Kanalı nedir? Telegram Kanalları, yayın göndermenize izin verir. Kanalı oluşturursunuz, Telegram kullanıcıları kanala abone olabilir, ardından abonelerinize mesaj gönderebilirsiniz.

Telegram Kanallarının abone limiti var mı? Hayır, Telegram Kanallarının sınırsız sayıda abonesi olabilir. Aboneler birbirlerini göremez, bu nedenle kanala başka kimin abone olduğunu bilemezler.

 

 

Gizli Telegram Kanalları ve Genel Telegram Kanalları

Telegram Kanalları özel veya genel olarak ayarlanabilir. Telegram Gizli Kanalları ile Genel Telegram Kanalları arasındaki temel fark uygulama içi aramalarda bulunabilir olmasıdır.

Gizli Telegram Kanalları yalnızca davet bağlantısı ile üye kabul eder. Bir Özel Telegram Kanalına erişmek veya varlığını öğrenmek içi, bir yönetici tarafından eklenmeniz veya davet bağlantısına sahip olmanız gerekir.

Genel Telegram Kanalları gibi, Gizli Telegram Kanalları da aranabilir. Bu, Telegram uygulamasına girebileceğiniz ve ilgilendiğiniz konulara göre Telegram kanallarını arayabileceğiniz anlamına gelir.

 

Telegram Kanalları Ne İçin Kullanılır?

Telegram Kanalları benzersiz özelliklere sahip olduğundan belli bir kullanım şekliyle sınırlamak zordur. Ancak genel olarak Telegram Kanallarını bir blog veya canlı bir blog olarak düşünebilirsiniz.

Bir hobi sahibiyseniz sizinle aynı ilgi alanına sahip insanları bir araya toplamak için bir Telegram Kanalı oluşturabilirsiniz. Telegram Kanalı üzerinden en son gelişmelerinizi ve düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Bir blog yazısı yazmak, görseller eklemek ve sitenizde yayınlamak yerine yapmanız gereken tek şey telefonunuzu elinize alıp Telegram kanalınızda en son gelişmelerinizi açıklayan hızlı bir mesaj atmaktır. Sadece birkaç saniye sürer.

 

Telegram Grupları

Daha önce WhatsApp gruplarını kullandıysanız, Telegram Gruplarının temel mantığını anlamanız kolay olacaktır. Telegram Grupları, diğer Telegram Grupları kullanıcılarını tüm üyelerin katkıda bulunabileceği tek bir sohbete davet etmenize olanak tanıyor.

Telegram Grup sohbetlerinin WhatsApp gruplarına göre bazı avantajları var Telegram Grup katılımcı sınırı 200.000 kişidir. Ancak bir Telegram grubunu bu boyuta getirmek çokta kolay bir iş değildir.

 

Gizli Telegram Grupları ve Genel Telegram Grupları

Gizli Telegram grupları ile genel Telegram grupları arasında birkaç temel fark vardır. Bu farklılıklar, grubu nasıl bulacağınız ve insanları gruba nasıl davet edebileceğiniz etrafında şekillenir.

Gizli Telegram Gruplarında, yalnızca grubun oluşturucusu veya bir yönetici kişileri doğrudan gruba davet edebilir. Telegram grupları ayrıca t.me ile başlayan davet bağlantılarına sahiptir. T.me Telegram bağlantısına yalnızca grup sahibi veya yöneticiler erişebilir. Gizli Telegram Grupları bir uygulama içi aramayla bulunamaz. Sonuçta grup katılımcılara özeldir.

Genel gruplarda ise durum biraz farklı davet bağlantısı grubun tüm üyeleri tarafından kullanılabilir. Bu şekilde grubun herhangi bir üyesi, grubu büyütmek için internette bir yerde t.me uzantılı grup bağlantısını paylaşabilir. Genel Telegram Grupları ayrıca t.me/grupadiniz gibi grup uzantıları ile daha da ilgi çekici hale getirmek ve daha fazla üye elde etmek için kullanılabilir. Sitemizde haber, dizi & film, bitcoin, borsa, eğlence ve telegram iddaa gruplarını bulabilirsiniz.

 

Telegram Grupları Ne İçin Kullanılır?

Telegram gruplarını bir çok farklı amaç için kullanabilirsiniz örneğin bir işletme sahibiyseniz ekip arkadaşlarınızla iletişimde olmak için bir Telegram kanalı oluşturabilirsiniz veya ilgi alanınıza giren bir konuyla alakalı oluşturacağınız genel bir Telegram kanalında yeni insanlarla tanışabilir fikir alışverişinde bulunabilirsiniz.