Gürsel Tekin’den iddialı çıkış

Gürsel Tekin’den iddialı çıkış
28 Ağustos 2013 14:58

Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için “Başım üstüne” dedi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Aday gösterilirsem İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazarım” diyerek, yerel seçim öncesi adaylık sinyali verdi. Tekin, ayrıca cumhurbaşkanını halkın seçmesi konusunda Ak Parti tarafından geri adım atılacağı konusunda bazı bilgilerinin bulunduğunu iddia etti.

Emin Pazarcı’nın TRT Haber’de yayınlanan İnce Çizgi Programına konuk olan Gürsel Tekin, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün, CHP tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterileceği iddialarının şimdilik spekülasyon olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Sayın Genel Başkanımız defalarca çağrı yaptı. Sadece Sarıgül’e değil, CHP herkese kapısını açtı. Kim gelmek istiyorsa gelebilir. Birinin adaylaşabilmesi için öncelikle üye olması gerekiyor. Ama ne Sarıgül’den böyle bir talep gelmiş, ne de CHP Genel Merkezi’nin gündeminde böyle bir şey var. Bizim dışımızda belli yazarlar yazıyor, biz de izliyoruz. İstanbul’un birinci önceliği kimin belediye başkanı olacağı değil, temel sorunların nasıl çözüleceğidir. Çok ciddi projelerimiz var. Adaylık konusunda CHP ne yapacağını iyi bilir. Sarıgül CHP’ye dönmek isterse, PM toplantısında tereddütsüz ‘evet’ derim. Gelsin, gelmesin demiyorum; ama başvurusu yok. Ayrıca, önümüzdeki günlerde çok önemli isimleri CHP’de göreceksiniz.”

Size İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı görevi verilirse ne yaparsınız?” sorusuna “Başımın üzerine. Bana nerede görev verilirse o görevi rahatlıkla yaparım” diye konuşan Tekin, “Bu görev verilirse İstanbul’un sorunlarını çözebilir misiniz?” sorusu üzerine de “Aday olursam kesinlikle seçilirim ve sorunları çözerim. İstanbul’un temel sorunları çözülememiştir ve biz bu sorunları biliyoruz” cevabını verdi.