Tek Celsede Boşanmak İçin Ne Yapılmalı?

Tek Celsede Boşanmak İçin Ne Yapılmalı?
29 Aralık 2022 09:45

Bireyler eşleri ile huzurlu ve mutlu bir birliktelik yaşayamama durumunda boşanmak isteyebilir. Bu taleplerin değerlendirilmesi ve hızlı şekilde sonuçlara ulaşılması için çiftlerden her iki taraf da mutlaka kesin olarak boşanmak istediklerini talep etmelidir. Bu talebe göre çiftler boşanma avukatlarına müracaat etmeli ve birey boşanma dilekçesini gerekli mercilere ulaştırarak süreci başlatabilir.

 

Boşanma aşamasında güvenilir, işinde deneyimli avukatlar ile anlaşmak son derece önemlidir. Özellikle çekişmeli ve suçlamalı boşanma davalarında, çocukların sorumluluğunun alınmasını adaletli şekilde yerine getirilmesi için avukat iletişimi ve yönlendirilmesi gereklidir. Çiftler avukatların yönlendirmelerine uymalı ve sürecin nasıl işlemesi gerektiği hakkında bilgi almalıdır. Çiftlerden her iki taraf da ayrılmak istiyorsa anlaşmalı boşanma davası açılır. Ancak çiftlerden biri ayrılmak istiyor diğer taraf birlikte olmayı talep ediyorsa çekişmeli boşanma davası açılır.

Çiftler tek celsede boşanmak istiyorsa ve evlilik süreleri bir yılı geçmiş ise dava hemen sonuçlanabilir. Ancak evlilik sürelerinde bir yılı doldurmamış, çiftler arasında ayrılık ile ilgili tereddüt var ise mutlaka ankara boşanma avukatı yönlendirmeleri ile süreç takibi yapılmalı ve gerekli mercilere dilekçe iletilerek boşanma davası açılabilir. Tek celsede boşanmak için iki tarafında boşanmak istemesi, evliliklerin bir yıl sürmesi, zina, terk, onur kırıcı davranışlarda bulunulması, haysiyet ve küçük düşürücü davranışlar ve sözler, akıl hastalığı ya da çiftlerin ortak bir yaşam alanı oluşturamaması boşanma sebepleri arasında yer alır.

Hangi Hallerde Boşanma Olmaz?

Çiftler birbirinin hayatını kolaylaştırma, keyifli ve huzurlu bir yaşamın sürülmesini sağlamak için evlenmektedir. Birlikteliğin olmaması durumunda çiftler ankara avukat ve eş ile görüşerek boşanma sürecini aktifleştirebilir. Bazı hallerde boşanma olmamaktadır. Avukatların ödemesi yapılmadığı ya da davaya katılmama durumunda, boşanma harçlarının ödenmemesi, çekişmeli davalarda dava açan kişinin duruşmaya gelmemesi, kusur kanıtlayamama, gerekli evrakların hazırlanmaması olarak sıralanabilir.

Boşanma davalarının yanı sıra en çok ağır ceza konularında duruşmalar yapılmaktadır. Bu davalarda ankara ağır ceza avukatı ile görüşülmeli ve sorunlar net, açık şekilde ifade edilerek suçlamaların ispatı ya da inkârı, savunulması konusunda bilgi alınmalıdır.