TBMM, CHP’nin çağrısıyla olağanüstü toplanıyor: AKP ve HDP katılmayacak

TBMM, CHP’nin çağrısıyla olağanüstü toplanıyor: AKP ve HDP katılmayacak
27 Temmuz 2022 08:46

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP’nin sağlık çalışanlarının sorunlarını görüşme önergesi sonrası TBMM Genel Kurulu’nu 1 Ağustos Pazartesi toplantıya çağırdı.

 

 

Konya Şehir Hastanesi’nde öldürülen Dr. Ekrem Karakaya cinayetinin ardından ülke çapında tepkiler yükselmiş, sağlık çalışanları greve çıkmıştı. Grevdeki sağlıkçılara tehditler yükselmişti. Türk Tabipler Birliği (TTB) başta olmak üzere meslek örgütleri ve siyasiler yasal düzenlemelerin bir an önce gündeme alınmasını istemişti.

CHP, cinayetin ardından sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının nedenleri ve alınması gereken önlemler konusunda bir genel görüşme açılması için Meclis’i olağanüstü toplanmaya çağırmıştı.

 

 

TBMM Başkanı Şentop, CHP’nin yaptığı olağanüstü toplantı talebi üzerine, TBMM Genel Kurulu’nu 1 Ağustos Pazartesi öğlen saat 3’te toplantıya çağırdı.

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında CHP’nin çağrısını ‘siyasi şov’ olarak tanımlayan AKP’li Ünal, “Pazartesi günü olağanüstü toplanma çağrısına katılmayacağız” dedi.

 

CHP’nin partileriyle ‘iletişime geçmediğini’ söyleyen HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş da toplantıya katılmayacaklarını açıkladı: “Mutlaka adım atılmalıdır, ortak bir kanun teklifinde buluşmalıyız. Bu biraz da siyaset dışı bir mesele olarak da TBMM’de yasallaşmalıdır. Biz CHP’nin bu konuda siyasi nezaket kurallarına uygun davranmadığı görüşündeyiz. Bizim bu konudaki önerilerimizin sorulmamasını talihsizlik olarak değerlendiriyoruz. 1 Ağustos’taki toplantıda olmayacağız.”