TBB Başkanı Feyzioğlu: ‘Başörtüsüyle hiç bir sorunumuz yok’

TBB Başkanı Feyzioğlu: ‘Başörtüsüyle hiç bir sorunumuz yok’
6 Eylül 2013 18:40

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı  Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, başörtüsüyle ilgili hiç bir sorunlarının olmadığını söyledi.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Çorum Barosu’nu ziyaret etti. Feyzioğlu, burada yaptığı açıklamada, Türkiye’de milletin özgürlüklerin, demokrasinin, din ve vicdan özgürlüğünün, kendini ifade etmenin ve eleştiri hakkının dünya standartlarına getirilmesini hak ettiğini söyledi. Feyzioğlu şöyle dedi:

“Biz millete, avukatın yurttaş hakkını savunmakta vazgeçilmez olduğunu anlatıyoruz. Avukatın hakkı ihlâl ediliyorsa devletin hakkı ihlâl ediliyor. Biz avukatın haklarını yurttaşa emanet ediyoruz. Yasalarda yer alan süslü cümleleri gökten yeryüzüne indirip, insanımızın hizmetine sunuyoruz. Ayrışan değil kucaklayan olmalıyız, senden- benden, her türlü etnik köken ayrımcılığından uzaklaşmalıyız. Millet olma bilinci ile Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesinde zirveye çıkmalıyız.”

Metin Feyzioğlu, Adli Yıl açılışında yaptığı konuşmada Danıştay’a yönelik eleştirisinin medyada farklı yönlere çekildiğini savunarak, “Anadolu’nun bağrından çıktım. Bu milletin milli ve manevi değerlerini çok iyi biliyorum. Kimse farklı yönlere çekmesin. Başörtüsüyle ilgili hiç bir sorumuz yok” diye konuştu.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, daha sonra Amasya’ya gitti.