‘Tayyar’ın tweetlerinden sonra gözler Saray’ın MHP’ye bakışına çevrildi’

‘Tayyar’ın tweetlerinden sonra gözler Saray’ın MHP’ye bakışına çevrildi’
4 Haziran 2020 10:46

Varan 1; “Cumhurbaşkanımıza ‘İslamcı Kemalist’ diye rol biçen, AK Parti’nin akıl danesiymiş gibi rol çalan Perinçek ve avanesini uyarayım.

 

Ahmet Takan / Korkusuz

 

Sadece FETÖ karşıtlığı sizi değerli kılmaz, ilave meziyetlere ihtiyaç var.

1-Haddinizi bileceksiniz.

2-Darbe seçmeyeceksiniz.

3-Milli olacaksınız.

Varan 2;

Teröristbaşı Öcalan’a akıl hocalığı yapanlar..

FETÖ karşıtı gözüküp örtülü iş tutanlar..

27 Mayıs’ı kutsayıp idamları alkışlayanlar..

Türkiye sevdası Çin, Rusya, İran’dan sonra gelenler..

Karanlık odaklara maşalık yapanlar…

AK Parti’yle yol alamazsınız, hadi çöplüğünüze.

Yukarıda okuduğunuz peş peşe atılan 2 tweet, dün Ankara siyasi kulislerini hayli meşgul eden konulardan biriydi. Belki haberiniz olmamıştır… Kim bu tweetlerin sahibi?.. AKP eski Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar. “Adam eski milletvekili, üstelik de AKP’li. İstediği gibi yazar istediği gibi konuşur. Ne var bunda” demeyin. Şamil Tayyar’ın şu anda AKP Genel Merkezi’nde resmi ve oldukça stratejik görevi var. Tayyar, AKP’nin tanıtım ve medya başkan yardımcısı. Bu, tweetler AKP’yi de kurumsal olarak bağlıyor.

Uzun bir süredir Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, AKP’yi ve Cumhur İttifakı’nı var gücü ile destekliyor. Bu öyle böyle bir destek değil üstelik… Partinin yayın organları Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal ile diğer yancı konuşur ve yazarları AKP’nin kim karşısına çıkarsa lime lime ediyorlar. Doğu Perinçek, iktidarın yandaş televizyon kanallarında hayatı boyunca görmediği ilgiyi görüyor. Perinçek, o televizyon kanallarında tartışma programlarına katılmaktan, aslanlar gibi muhalefetle mücadele etmekten bitap düşmüş olmalıdır!.. Düşünün, sarayın izin vermediği hangi fani, yandaş kanallara çıkabiliyor ki, Perinçek çıksın?..

İktidar ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçmişi unutup içine sindirdiği bu paydaşlığın nereye gittiği siyasette epeyce tartışıldı. Hatta, Perinçek ve taraftarlarını Devlet Bahçeli’ye ve MHP Genel Merkez politikalarına attığı desteklerde göz yaşartıcıydı!.. Acaba, ortaklığın bir kanadının koparılmak üzere olduğuna dair saraydan bir işaret mi veriliyordu?.. Şamil Tayyar’ın söz konusu tweetleri sarayın onayı olmadan atamayacağı konusunda kulislerde tek bir aksi kanaat yoktu. Şamil Tayyar, uzun süredir mücadele edip elde ettiği genel merkezdeki koltuğunu riske atmayacak kadar zeki ve tecrübeli de bir siyasetçidir. Eski/yeni AKP’lilerden, “Ak parti Perinçek’in mahallesine taşındı” mahiyetinde eleştirileri pek sık duyardık. Tüm bunlara son zamanlarda, AKP içinden ve taraftarlarından “İkinci Ergenekon darbesi mi geliyor” iddiaları da eklendi. Siyasi kulislerde görüş belirtenler, Tayyar’ın tweetlerindeki, sert ifadeler ve ”Darbe seçmeyeceksiniz”, “27 Mayıs’ı kutsayıp idamları alkışlayanlar…” satırlarının altını özellikle çiziyorlardı. Filmin sonunu görmek için sabırla beklemek gerekir ama yine de kulislerdeki iddiaları ana başlıkları ile özetleyim;

— “Tayyip Erdoğan, swap hatları kurabilmek için batı ve ABD’ye yanaşıyor”.

— “Libya ve Suriye’de Rusya ile çatışmamız kaçınılmaz hale geldi. O yüzden Perinçek’e sopa sallanıyor”.

–“Perinçekçi kadroların Askeri Şura’da tasfiye edilebilmesi için ön hazırlık”.

★★★

Siyasi kulislerden kulağıma gelen bomba iddiayı bu sefer sona sakladım;

Başkent, bayramda bazı liderlerin basına görünmeden bir araya gelip görüştüğü iddiaları ile çalkalanıyor. Liderler bazında kamuoyunun gördüğü ve bildiği tek bayram ziyareti CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İYİ Parti lideri Meral Akşener’e İstanbul’daki evinde yaptığı ziyaretti. Karşılıklı teyitlerini alamadığım için isimlendirmelere girmiyorum. Güvenilir kaynaklardan duyduğum iddialar, Ankara kulislerinde çok konuşulmaya başlandığı için köşeye taşıdım.

Bayram sonrasında fotoğraf karelerinde görünenlerin dışında kalan önemli ayrıntılarda var. AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de yanına alarak Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na (Yassıada) gitmişti. Seyahat sırasında vapurda, Erdoğan ve Bahçeli’nin diğer AKP önde gelenleri ile çekilen fotoğrafları basına servis edilmişti. Erdoğan ve Bahçeli vapurda baş başa görüşmüşler. İçeriği konusunda iddialar muhtelif ve AKP ile MHP kaynaklarının söyledikleri birbirini tutmuyor. Bahçeli’nin ortaya attığı ve iki partinin üzerinde çalıştığı konular hakkında taraflar çok ayrı tellerden çalıyor. Ancak bir tıkanıklık yaşandığı kesin. Özellikle milletvekili transferlerinin önüne geçilmesi ve seçim barajının düşürülmesi hususunda. Örneğin; MHP seçim barajının yüzde 5’e çekilmesi konusunda ısrarını sürdürüyor. AKP’de ise çok net bir isteksizlik ve karşı duruş var. Her iki tarafında ortak söyleyebildiği tek şey; “tıkanıkları çözecek formül arıyoruz”.

AKP tanıtım ve medya başkan yardımcısı Şamil Tayyar’ın tweetlerinden sonra gözler sarayın MHP’ye bakışına çevrildi. Ankara’da iddialar bir birini kovalıyor. Çok elle tutulur bir şey var mı? Şu anlık yazılabilecek haliyle ancak bu kadar!..