‘Tatilde her şey dahil farklı devam edecek’

‘Tatilde her şey dahil farklı devam edecek’
14 Mayıs 2020 09:48

Yaklaşık 1 milyon kişiye istihdam sağlayan turizm sektörünün tüm önlemleri alarak turistlere moral aşılayacağını vurgulayan Çorabatır, “Her şey dahil sistemi kalkmayacak, sosyal mesafe gözetilerek yeniden düzenlenecek” dedi.

 

 

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı (TÜROFED) Sururi Çorabatır, haziranda açılması beklenen turizm sezonunda her şey dahil sisteminin farklı olarak devam edeceğini söyledi.

Turizm ve belediye belgeli toplam 12 bin 500 otel bulunduğunu belirten Çorabatır, “Bu otellerin yatak kapasitesi 1 milyon 600 bin civarında. Turizme hizmet alanında yaklaşık 1 milyon kişi çalışıyor” dedi.

Turizmin doğrudan 54 sektörü ilgilendirdiğini vurgulayan Çorabatır, “Biz moral sektörüyüz; bize düşen felaket çığırtkanlığı yapmak değil, bütün önlemleri alarak yerli ve yabancı turistlere bu zor zamanda moral aşılamaktır.

Akılcı önlemlerle bu krizi de geride bırakma potansiyeline sahibiz. Aldığımız önlemlerin Türk turizmine özellikle gelecek yıl büyük avantaj sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, corona virüsü salgınına karşı 132 kriter belirlediğini belirten Çorabatır, “Otele gelişten ayrılana kadar her konu ayrı ayrı belirtilmiş. Otelciler, yeni döneme göre hazırlıklarını yapıyor” dedi. Çorabatır, yeni turizm sezonuyla ilgili yapılan hazırlıkları  anlattı.

 

 

ÖNCELİK SAĞLIKLI TATİL

 

 

Amaçlarının bu zor günlerde ziyaretçilere sağlıklı tatil imkanı yaratarak moral aşılamak olduğunu vurgulayan Çorabatır, “Bu çerçevede tüm önlemler alındı, yol haritamız hazır. Maalesef kamuoyunda ciddi bir bilgi kirliliği var.

‘Her şey dahil sistemi’ kalkmıyor, sosyal mesafe gözetilerek yeniden düzenleniyor” dedi. Tüm tesislerde plajlardan restoranlara kadar sosyal mesafe kuralının uygulanacağını hatırlatan Çorabatır, diğer düzenlemeleri şöyle anlattı:

*Masaların arası 1.5 metre, aynı masadaki sandalyelerin arası 60 cm, plajlarda şezlongların arası 1.5 metre olacak. Türk turizmcileri her zaman hijyene büyük önem verdi.

*Şimdi daha da dikkatli olacağız. Avrupa Birliği (AB) Türk turizmini görmezden gelemez. Özellikle Avrupa’dan gelen ‘bu yıl sadece AB ülkeleri içinde tatil öneren’ açıklamaları yadırgıyorum.

*Türkiye’nin pek çok Avrupa ülkesinin kat kat ilerisinde, gelişmiş bir sağlık sistemi var. Dünya pandemiyle mücadelede bizi örnek olarak gösterirken, sadece Avrupa içi seyahat tavsiyesini anlamak mümkün değil.

 

 

PERSONEL HAZIR

 

 

Tüm personelin başlatılan eğitimlerle pandemi süresince hijyen başta olmak üzere yapılması gerekenleri çok iyi bildiğine dikkat çeken Çorabatır, “Ulaşımdan konaklamaya, personelden yolcuların sağlık durumuna kadar en üst düzeyde alınacak 132 maddelik önlemlere uyulacak” dedi.