Taşdelen, ODTÜ BEST Ankara Kariyer Günleri’nin açılışında gençlerle buluştu!

Taşdelen, ODTÜ BEST Ankara Kariyer Günleri’nin açılışında gençlerle buluştu!
16 Nisan 2016 09:27

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, ODTÜ BEST Ankara Kariyer Günleri’nin açılışında ODTÜ’lü gençlerle buluştu.

BEST Ankara (Board of European Students of Technology) Topluluğu tarafından düzenlenen Kariyer Günleri’nin açılışında gençlere hitap eden Başkan Taşdelen, eğitim sisteminin gençlerin kariyer planlaması yapmasına olanak tanımadığına vurgu yaptı.

 

Kendisinin Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin efsanevi hocalarından Prof. Dr. Oral Sander’in “Üniversiteye gelirken kafanızda sorular olmalı ama mezun olurken bu soruların sayısı daha da artmalı” sözünü anımsatan Taşdelen, “Araştırın, okuyun, çok çalışın” dedi. Eğitim sisteminin iktidarların kendi insan profilini yaratmak için araç olarak kullanıldığına ve sık sık değiştirildiğine vurgu yapan Taşdelen, bilimin özgürleşmesi için üniversitelerin de özgür olması gerektiğini dile getirdi.

 

Açılış konuşmasının söyleşiye dönüştüğü etkinlikte gençlerin sorularını da yanıtlayan Taşdelen, kentlerin insana hizmet odaklı gelişmesi gerektiğini belirtti. Geçmişte gazetecilik yapmış olmasının belediyeciliğine etkisini soran bir genci yanıtlayan Taşdelen, gazeteciliğin kendisine çok şey öğrettiğini, pek çok kurumun işleyişini bu süreçte öğrendiğini ifade etti.

Gençlerin geleceğinin kendi ellerinde olduğunu söyleyen Taşdelen, “Hepiniz aynı eğitimden geçseniz bile kendinizi diğerlerinden farklı kılacak özelliklere sahip olmanız elinizde. Çalışmak ve öğrenmek sizlere güç katacaktır. Bu da sizin hayata önde başlamanıza yol açacaktır. Ufkunuzu açmak için mümkün olursa yurt dışı eğitimi deneyimi de yaşamanız çok şey katacaktır” şeklinde konuştu.

 

Kariyer Günleri’ne katkılarından dolayı plaket sunan ODTÜ BEST Ankara Topluluğu üyesi öğrenciler, özel sektörde ve kamuda çalışan biri olarak kendilerine tavsiyelerde bulunan Başkan Taşdelen’e teşekkür ettiler.