Taraftar cinayeti davasında savcı “Haksız tahrik var” dedi 18 yıl istedi

Taraftar cinayeti davasında savcı “Haksız tahrik var” dedi 18 yıl istedi
22 Ağustos 2013 17:20

Mecidyeköy’de 2 Eylül 2012 tarihindeki Galatasaray-Bursaspor maçını izlemeye giden 19 yaşındaki tekstil işçisi Uğur Fakıllı’nın bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin davada savcı mütalaasını açıkladı.

 

 

Savcı, tutuklu sanık Muhammed Yakup İtmiş’in (20) “haksız tahrik altında kasten öldürme” suçunu işlediği gerekçesiyle 18 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

 

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Muhammed Yakup İtmiş, yanı sıra tutuksuz sanıklar Uğur Yavuz ve Murat Çelikbaş ile ölen Uğur Fakıllı’nın ailesi hazır bulundu. Duruşmada dinlenilen tanık Bektaş Yıldız, kavganın ne şekilde başladığını ve kimin başlattığını görmediğini ancak vuran kişinin bıçağı yerden değil, arka cebinden çıkardığını belirtti. Taleplerin alınmasının ardından duruşmada söz alan Cumhuriyet Savcısı Nazmi Yelkenci mütalaasını açıkladı.

 

SAVCI 18 YIL İSTEDİ

 

Galatasaray-Bursaspor maçının görüleceği gün maktul Uğur Fakıllı’nın olay günü arkadaşlarıyla buluşarak Mecidiyeköy’e geldiklerini mütalaasında belirten SavcıYelkenci, bu sırada üzerinde Real Madrid takımının forması bulunan sanıklardan Muhammed Yakup İtmiş’i forma renginden dolayı Fenerbahçeli zanneden maktül Uğur Fakıllı’nın, sanığa “Pis Fenerbahçeli” demesi üzerine tartışma çıktığını belirtti. Mütalaada olay şöyle anlatıldı: “Tartışma esnasında maktul Uğur Fakıllı cebinden çıkardığı bıçakla Murat Çelikbaş’ın(25) üzerine yürüdü. Bunun üzerine Muhammed Yakup İtmiş de üzerinde bulunan bıçakla Fakıllı’ya saldırdı. Savcı, sanık Muhammed Yakup İtmiş’in “Haksız tahrik altında kasten insan öldürme” suçunu işlediğini ifade ederek 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mütalaada tutuksuz sanıklar Uğur Yavuz ve Murat Çelikbaş’ın ise kasten insan öldürme suçuna yardım etme iradesiyle hareket ettiklerine ilişkin delil yetersizliğinden beraatlarına karar verilmesi istendi. İtmiş’in tahliye talebini reddeden mahkeme duruşmayı erteledi.

 

ACILI BABA KONUŞTU

 

Mahkeme tarafların mütalaaya karşın diyeceklerini hazırlamaları için duruşmayı erteledi. Mahkeme tututklu sanık Muhammed Yakup İtmiş’in tahliye talebi ile müştekilerin tuutksuz sanıkların tutuklanması yönünündeki talepleride reddetti. Duruşmanın ardından adliye önünde basın mensupların açıklama yapan baba İsmail Fakıllı, “Sanık, ‘Benim üzerimde Real Madrid forması vardı. Üzerindeki armayı Fenerbahçe arması zannetti’ diyor. Oysa iki armanın birbiriyle alakası yok. Fenerbahçe kulübü alınmasın. Bu caniler Galatasaray taraftarıdır. Fakat o gün bizim çocuğumuzla giden gruba dahil değildirler” ifadesini kullandı. Fakılı, “Gecmişe dayalı hiçbir adli, kanuna dayalı hiçbir kaydı yoktur. Öbür tarafa dönüp bakıyorsunuz. Her üçünün de ayrı ayrı, birinin ev ve iş yerinden hırsızlık, birisinin uyuşturucu, silah. Bunlar çetedir. Niye hala bunlara çete denilemedi. Sözde ‘Yerden bıçak buldum’ diyor. Ama bugün gelen tanık, ‘Direk cebinden çıkardı ve vurdu diyor’ diye konuştu.

 

İDDİANAMEDEN

 

İddianamede ise sanık Muhammed Yakup İtmiş’in ‘kasten adam öldürmek‘ suçundan müebbet hapis, diğer sanıklar Murat Çelikbaş ve Uğur Yavuz’un da ‘kasten öldürme suçuna yardım etmek’ten 10 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

 

 

11 22 33 44 55