Tantan: Belki de işledikleri suçlara dair imza bile bulunamayacak!

Tantan: Belki de işledikleri suçlara dair imza bile bulunamayacak!
19 Temmuz 2022 10:20

Eski İçişleri Bakanı Saadettin Tantan, “İktidar ‘Benim suçum ne, hangisine imza attım’ diyecek ve çözüm süreci gibi alenen ortada olan bir takım Anayasal suçların dışında ortada bir şey olmayacak” dedi.

 

 

Tantan, Sözcü gazetesi yazarı Ruhat Mengi‘nin sorularını yanıtladı. Tantan şunları kaydetti:

 
-“Batıyor” denilen bir ekonomiyle, halk sürünürken yeni mülteciler kabul etmeleri mümkün olur mu? Hükümetin istediği ek bütçede yılın başından bu yana onlara harcananların dışında mültecilerin sadece sağlık harcamaları için 1 milyar 250 milyon lira ayrılmış, Meclis kararı olmadan İngiltere’nin kaçak mültecilerini alabilirler mi?

 

“Burada muhalefete büyük görev düşüyor, Meclis’in çalıştırılması için muhalefet partilerinin çaba sarf etmesi, iktidarı sıkıştırması gerekiyor. Ayrıca toplumu yeterince bilinçlendirebilirse büyük kitlelerin itiraz etmesi, bu yanlış kararların peşini bırakmaması, aralıksız olarak tepkiyi sürdürmesi, hukuk ve adalet zemininde tepki gösterilmesi sonuç verecektir. Hiçbir iktidar, eğer tam bir otoriter rejim değilse halk kitlelerinin süren tepkilerine rağmen yanlışında devam edemez ama Türkiye’de tepkiler cılız, hafızalar zayıf maalesef. Bu iktidarın görevi Türkiye’yi içerden çökerterek Cumhuriyet devletini ortadan kaldırmak, Cumhuriyet’in temel alt yapılarını çökertmek olduğu için doğruyu yalan ve yanlış olarak topluma kabul ettirdi, “helal olsun her şeyi yaptılar” durumuna geldi. Aslında bilgiden yoksun, bilgiyi dışlayan, cehaleti hakim kılmaya çalışan iktidar, bürokrasiyi de suç işleyen bir bürokrasiye dönüştürdüğü için belki ilerde işlediği suçlara ait imza bile bulunmayacak; “Benim suçum ne, hangisine imza attım” diyecek ve -çözüm süreci gibi alenen ortada olan bir takım Anayasal suçların dışında- o imza bulunamayacak.”