Tanal’dan 28 Şubat soruları

Tanal’dan 28 Şubat soruları
6 Eylül 2013 13:03

Mahmut Tanal Milli Güvenlik Kurulu kararıyla kurulan çalışma gruplarını sordu.

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a Milli Güvenlik Kurulu tarafından kaç çalışma grubu kurulduğunu sordu. Tanal, Milli Savunma Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şu sorulara yanıt aradı:

 

“Ocak 1997 tarihinden önerge tarihine kadar Milli Güvenlik Kurulu tarafından kaç çalışma grubu kurulmuştur? Bu çalışma gruplarının isimleri nedir?
Her bir çalışma gurubu için ayrı ayrı belirtilmek üzere gruplar hangi tarihlerde, kimlerin imzası ile kurulmuştur? Kuruluş gerekçeleri, hukuki dayanağı nelerdir? Bu grupların çalışma alanları ve planları nedir? Görev süresi her bir grup için ne kadar öngörülmüştür?

 

Kurulan çalışma grupları kaçar kişiden oluşturulmuştur? Çalışma gruplarında her biri için ayrı ayrı belirtmek üzere görev verilenler kimlerdir? Asker olmayan sivil kişilerin bu gruplarda görev almasına engel var mıdır?

 

Her bir çalışma grubu için ayrı ayrı belirtilmek üzere göreve başlangıç ve bitiş tarihleri nedir? Önerge tarihi itibariyle çalışma gruplarından görevi halen devam eden var mıdır? Varsa bu çalışma grubunun görev tanımı nedir? Grupta kimler görevlidir? Grupta asker olmayan sivil kişiler görev yapmakta mıdır?”