Tam kapanmada alkol satışı yasak mı?

Tam kapanmada alkol satışı yasak mı?
27 Nisan 2021 11:59

Koronavirüs gündemiyle toplanan kabine toplantısından yeni yasak kararları çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından kameraların karşısına geçerek, “29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00’dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00’e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz” diye konuştu.

 

 

Erdoğan’ın açıklaması sonrası sokağa çıkma yasağı olan günlerde uygulanan alkol satışı yasağı, ‘tam kapanma’ kararı sonrası yeniden tartışma konusu oldu.

 

 

TEKEL BAYİLERİ PLATFORMU: BİZLER AÇIĞIZ

 
29 Nisan-17 Mayıs arasında böyle bir yasak olup olmayacağı tartışılırken, Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, açıklanan genelge sonrası tekel bayilerinin de kapanma süresi boyunca 10.00-17.00 arasında açık olacağını, yasak kapsamında olmadığını duyurdu. Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Aybaş, “Bizler açığız” ifadelerini kullandı.

 

 

GENELGEDE ÖZEL MADDE YOK

 
İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede de tekel bayilerine ve alkol satışına ilişkin özel bir madde bulunmuyor.

Genelgenin marketler ile ilgili maddesinde şu ifadelere yer verildi:

“Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

Yukarıda belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacaktır.”

 

 

NTV MUHABİRİ: ALKOL SATIŞI YASAK

 
Aybaş’ın açıklamasının ardından tam kapanmada alkol satışı yasağına ilişkin NTV Cumhurbaşkanlığı muhabiri Serkan Kaya’dan da bir paylaşım geldi. Kaya, Twitter’daki hesabı üzerinden, “Alkol satışı tüm günler yasak olacak” bilgisini paylaştı.