Takviye Edici Gıda Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Takviye Edici Gıda Hakkında Bilinmesi Gerekenler
5 Ocak 2023 12:54

Günümüzde değişen yaşam ve çalışma koşulları ile birlikte beslenme alışkanlıkları da değişiklik göstermektedir. Özellikle bireyler, dengeli ve sağlıklı beslenemediği durumlarda bağışıklık sistemini güçlendirmek, enerjik hissetmek gibi pek çok amaçla takviye edici gıdalara başvurmaktadır. Peki nedir bu takviye edici gıda birlikte göz atalım.

 

İsminden de anlaşıldığı gibi normal beslenmeyi takviye etmek amacıyla günlük alım dozu belirlenmiş ürünlere takviye edici gıda denir. Takviye edici gıdalar her yaş grubuna özel olarak geliştirilmektedir.

Gıda takviyeleri günümüzde birçok farklı amaçla kullanılmaktadır. Bunların başlıcaları;

  • Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi,
  • Vitamin ve mineral eksikliğinin giderilmesi,
  • Emziren annelerin süt artırımının desteklenmesi,
  • Spor yapan kişilerin daha zinde ve enerjik hissetmeleri,
  • Çocuklar için gelişimin desteklenmesi

Gibi daha birçok alanda güvenle tercih edilmektedir. Takviye edici gıdalarda doğru bilinen en büyük yanlış doğal beslenmenin yerine geçtiğidir. Hiçbir takviye edici gıda doğal beslenmenin yerine geçmez. Beslenmeyi mineral ve vitaminler ile desteklemeye yardımcı olur. Bu sebeple kullanım amacını bilip, bilinçli ve doğru kullanmak gerekir.

Bağışıklığınızı Güçlendirin!

Takviye edici gıda deyince akla ilk markalardan biri olan Solgar, 500’den fazla mineral, multivitamin takviyeleri içeren doğal ürünlerini sevenleriyle buluşturmaktadır. Solgar gıda takviyesi ürünleri organik tarımla üretilmektedir ve ürünlerin içeriğinde şeker, nişasta, tuz gibi malzemeler bulunmamaktadır. Vegan ve vejetaryenler içinde uygun ürünleri ile Solgar kullananlar tarafından sıklıkla tavsiye edilmektedir.

Solgar Omega 3

Omega 3 balık yağı genellikle ton, hamsi, ringa, uskumru gibi yağlı balıkların dokularından elde edilir. Solgar omega 3 yağ asidi içerine sahip hayvansal bir yağdır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine önemli ölçüde katkıda bulunur. Ürün içeriğinde şeker, nişasta ve tuz bulunmamaktadır. Tamamen organik özlerle harmanlanmıştır.

Solgar B12, Solgar VM 2000, Solgar Biotin, Solgar kolajen, Solgar Bromelain,  Solgar C vitamini ve tüm ürün çeşitlerini Dermokozmetika inceleyebilir, dilediğiniz ürüne uygun fiyat, hızlı kargo ve kapıda ödeme imkanıyla tek tıkla hemen sahip olabilirsiniz.